Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jakubisko nehodlá šetřit...


ikona
imf
bolek polívkajiří mádljuraj jakubiskolove story bathorymartin kotík
 

Pro natáčení Čachtické paní (aneb Love Story Bathory) si totiž slovenský režisér vyhradil rovných 300 milionů a protože je potřeba film propagovat i v zahraničí, hodlá Jakubisko převážnou část rozpočtu ukrojit pro nějakou tu celebritu do hlavní role. Spekuluje se o Sharon Stone, což je sice zajímavá volba, ale při vzpomínce na Post Coitum se obávám, že filmu nepomůže ani účast takové megahvězdy. Navíc když bude obsypána tradiční českou skvadrou, v čele s Bolkem Polívkou a Jirkou Mádlem (hodně divoká kombinace dvou mnichů, co?). Další jména vám také budou povědomá - Andrej Hryc, Lucka Vondráčková, Monika Hilmerová a možná (určitě ;) přijde i Deana.

Tu bych původně na hlavní roli kruté hraběnky, která se koupala v krvi panen, tipoval skoro s jistotou, ale chápu, že Sharon Stone je větším diváckým magnetem. Doposud se ovšem neví, jestli to celé není jenom klep, což je docela na pováženou, když chce Jakubisko první záběry stihnout už zítra. Natáčet se bude celkem 68 dní a některé lokace se nacházejí i v Česku, kam se štáb přesune v březnu.

Většinou na české a slovenské filmy bohorovně kašleme, ale když točí Jakubisko pecku za 12 milionů dolarů (zní to tak nějak líp, co? ;), už se pokusíme hnout brvou, zvlášť když to zatím vypadá na velkou celuloidovou katastrofu. Skoro takovou jako druhý počin Martina Kotíka, nazvaný Všechno nejlepší! Po Pánské jízdě od něj očekávám už jen to nejhorší a situační komedie o taxikáři, kterému zlostný důchodce brání v počestné oslavě narozenin, to skutečně na pokrok nevypadá.

Zřejmě budeme do budoucna o domácí tvorbě psát trochu víc, protože jak se tak probírám nejrůznějšími materiály, je tu hodně důvodů ke smíchu i pláči (skutečně zajímavé tituly byste ale hledali mikroskopem), často ale hlavně k ironickým poznámkám. Jak vnímáte českou kinematografii vy? Napište nám do komentářů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace