Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Článek na zabití


ikona
imf
paul verhoeven
 

Paul Verhoeven se vrací do Hollywoodu! Po vynikajícím holandském filmu Black Book (kdo propásnul v kině bude to moci snad brzy napravit na DVD) se kontroverzní režisér, stojící např. za Robocopem, Hvězdou pěchotou nebo Základním instinktem, pustí do knižní adaptace o bratrech, které spojuje novinářská profese a rodné městečko Moat County na americkém Jihu. Hlavním hrdinou příběhu je mladší z bratrů, Jack, který pomáhá v místních novinách s rozvozem výtisků po trafikách. Odtud také název knihy i filmu, The Paperboy. Je to startovní pozice, ze které se třeba časem odpíchne ke hvězdám, stejně jako jeho starší sourozenec Ward, který má teplé místečko v redakci Miami Times. A právě teď se bratr vrací domů, aby tu se svým kolegou sbíral podněty pro článek o čtyři roky staré vraždě.

Naneštěstí je napaden dvojicí námořníků v baru a Jack ho musí odvézt do nemocnice. Onen kolega mezitím ucítí příležitost a vyrobí sólokapr o zkorumpovaném městečku a spiknutí, které hnízdí právě v redakci místního plátku (který patří otcovi obou bratrů). Nic netušící bratři se vracejí do Miami a protože se Ward musí zotavit, vezme Jack v redakci Miami Times dočasně místo jako podržtaška. Tady se dozví, že chystaný článek obsahuje dost zásadní věci, které by mohly jeho rodině zničit život. Musí se v něm probudit onen velký novinář i velký hrdina, aby učinil spravedlnosti za dost. V předloze Petea Dextera se však už po cestě začnou věci hodně komplikovat a jde především o souboj zručných manipulátorů, kteří svedou pomocí pera měnit svět. Když ale dojde inkoust, neváhají sáhnout po silnějších zbraních. A s Verhoevenem za kamerou se rozhodně nemusíme bát o svou dávku brutality a dusné atmosféry, která je jednou z hlavních devíz románu. Verhoeven měl původně točit thriller Azazel (winter Queen) s Millou Jovovich v hlavní roli, ale přípravy se protáhnuly a film půjde do výroby nejdřív v druhé půli příštího roku. Paperboy vypadá jako velmi nadějná záplata v jeho pracovním rozvrhu. Taková malá novinářská detektivka nemůže uškodit. S rozumným obsazením i rozpočtem by to mohl být první schod na cestě ke starým postům. Jen už žádné další zakopnutí jménem Showgirls, Paule. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace