Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Videoherní kombinatorika


ikona
imf
herní adaptace
 

Analogové náměty začínají vymírat, za chvíli už tu budou jenom ty digitální. Herní a filmový průmysl spolu vlezly do jedné postele a po nemastných-neslaných výdělcích překvapivě jeden druhého nevytlačil na okraj. Jejich pouto je silnější než kdy předtím. Vzniká víc filmových her a víc herních filmů. Už se nehledí na komerční potenciál. Továrna na sny potřebuje náměty a herní světy jsou jich plné. Proto se producenti vydávají do virtuálních lesů a trhají tu borůvky bez ohledu na velikost a kvalitu. Zralá, nezralá... diváci to slupnou bez řečí a budou spokojení. A začíná docházet i na borůvky z míst, kterými nikdo nechodí, což není vždy na škodu, protože mohou být celkem šťavnaté. Otázkou je, zda to jsou ještě borůvky... jste zmatení? Vyslechněte si příběh o adaptaci hry Condemned: Criminal Minds.

V roce 2005 koupili Warneři licenci a po krátké úvaze se rozhodli natočit adaptaci, která se odehrává ve stejném vesmíru jako hra. Takže zatímco předloha byla o forenzním detektivovi (znáte je z CSI), který honí v hororově nadpřirozeném prostředí masového vraha a postupně objevuje provázanost mezi jednotlivými případy a odráží útoky dalších psychopatů, film, který se postupně přejmenoval na Species X a The Unforgettable, vyprávěl o honbě za mimozemským vetřelcem a odhalování meziplanetárního spiknutí. A teď to ještě vypadá, že vetřelcem je i sám detektiv, jenom na to nějak záhadně zapomněl (viz název). A válčit budou hodní a zlí mimozemšťané. Samozřejmě budou vypadat jako lidi, protože jinak by to stálo příliš dolarů. A tak se počítačové hry netočí. Je to pořád ještě zábava pro pár vyvolených teenagerů, kterým svítí oči a v noci vykřikují ze spaní něco o útoku Covenantu na naši rodnou planetu. Zábavné ale je, že Warneři koupili steak a kulinářským experimentem z něj udělali něco na způsob amerického guláše s italskými špagetami a čínským kořením. Ne že bych si občas v kuchyni nepočínal jinak (ty lahvičky s kořením mají ošoupané etikety a kdo by chodil nakupovat tak, aby vaření dáválo smysl), ale fanoušci steaků budou možná zklamaní.

I když je to vlastně docela jedno, protože režie se ujal Tarsem Singh, zodpovědný za svým způsobem kultovní, vizuálně neskutečnou a všelijak ujetou Celu. Pokud dostane do ruky další svět, ve kterém je všechno naruby, můžeme se těšit na velké věci. Dejte mu padesát milionů a vykouzlí vám realitu, ze které budou přecházet oči. Angažováním režiséra Warneři úspěšně pokročili do fáze výroby a film by měl mít premiéru někdy v příštím roce. Z herního byznysu si však filmová studia vzala i další nešvar a to zoufalé nerespektování jízdních řádů. Až konečně oznámí datum premiéry, raději si ho prohlédněte zblízka, protože v tom dost možná bude jistý háček. Ostatně s Tarsemem na režisérské sesličce to nebude lehké, ten chlápek vám ve filmu klidně doprostřed záběru střelí naporcovaného koně, udělá špíz z tenkého střeva nebo vymyslí zabijácké husí komando, jehož velitelka má alergii na modrou barvu. Šílené... zcela mimo tento svět. Jinými slovy: Už se těším... :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace