Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ostří chlápci na pochodu


ikona
imf
comicsconan
 

Zaútočí z comicsů, knih i z šílených myslí mladých tvůrců. Právě tam bychom asi měli začít, protože o Shoot 'Em Up mluvíme čím dál tím častěji a partička Angry Men, která za tímto projektem stojí, už chystá řadu dalších filmů. Kromě případného pokračování již zmíněného akčňáku s Clivem Owenem je to thriller When She Was Out, připravovaný v koprodukci s Guillermem Del Torem, ve kterém se Kim Basinger ocitne uprostřed lesů s brašnou plnou nářadí a čtveřice ostrých chlápků jí chce zabít. Pokud jste viděli, co zvládne s rozbitým telefonem v Cellular, jistě chápete, že tihle pánové to budou mít brzy spočítané. Snímek by prý měl být na samé hranici eRkové brutality. Ještě zajímavěji pak zní akční WE3, ve kterém z přísně střeženého armádního střediska uprchne několik psů, speciálně vycvičených a vybavených moderními bitevními skafandry a pokrokovými zbraněmi. Jsou hnáni instinkty a chtěji se jen dostat domů. Tyhle Lassie byste ale raději neměli dráždit, jinak vám packou rozsekají obličej a do zadku vám napálí atomovou hlavici. Něco tak šíleného tu snad od 80. let nebylo. A pokud bude mít adrenalinový Clive Owen úspěch, mohli bychom se toho dočkat už během následujících měsíců.

Co naopak dost vázne je další Barbar Conan. Arnie zůstane v politice, scénář ke King Conan v šuplíku, ale práva na Howardovy adaptace se teď přesouvají k dalšímu držiteli. Millenium Films slibuje větší věrnost předloze a začátek natáčení už na jaře 2008. Než se začnete radovat, měli byste vědět dvě věci. Millenium Films je malá produkční společnost, která dělá filmy s rozpočty kolem 40 milionů a na IMDb mají na rok 2008 vyznačený snímek s názvem... (chvilka napětí)... Red Sonja. Tak a teď můžete jít plakat. :)

Pokud máme vydržet u dlouhovlasých hrdinů, měli bychom ještě zmínit, že Christophe Gans dokončuje přípravy videoherní adaptace Onimusha a už v březnu začne v čínských studiích natáčet. Samotný proces potrvá cca čtyři měsíce a ve filmu se objeví výhradně čínští a japonští herci. Konkrétní jména však zatím nepadla. Definitivní rozpočet je 70 milionů dolarů. O něco víc možná na svůj nový film dostane Matthew Vaughn. Marvel si ho totiž vybral, aby natočil další z jeho comicsů. Tentokrát došlo na samotného boha hromu jménem Thor. Je to postava norské mytologie, takže se vyskytuje nejen u Marvelu ale třeba i u DC Comics, což dělá lidem v hlavách trochu zmatek, ale vězte že marvelácký Thor je dlouhovlasý blonďák s fešnou přilbou a obrovským kladivem jménem Mjolnir, které mu umožňuje létat, metat energetické výboje a ovládat počasí nebo hmotu. Sám od sebe je pak silnější, rychlejší a pomaleji stárne, takže je zkrátka zatraceně v pohodě.

Zajímavostí však je, že na Zemi je Thor uvězněn v těle fyzicky postiženého studenta medicíny a na svůj božský původ si nevzpomíná. Až když najde mýtické kladivo, naučí se proměnit zpátky v boha hromu a pak samozřejmě začne páchat dobro. Příběh zní dost šíleně a se zaváděním božstev by mohl být problém, ale myslím si, že Marvelům by mělo dělat vrásky něco jiného. Nevím jestli při výběru režiséra počítali s tím, že Vaughnův Hvězdný prach v kinech neslavně propadne a nevím jestli se řídili jen oslavnými recenzemi nebo i tím, co čouhá z trailerů a to sice Vaughnova zjevná neschopnost práce s trikovou stránkou filmu. Možná mě jen šálí zrak (ostatně za pár dní na novinářské projekci se ukáže pravda :), ale vizuální zpracování je varovným prstem, stejně jako dost kostrbaté akční střípky. Právě tyto dvě věci by při režii comicsů měly být klíčové a tak zatím na Vaughnovo angažování hledím spíš skepticky. Na druhou stranu jsem se docela začal těšit na Iron Mana a to jsem výběr Jona Favreaua taky nepovažoval za rozumný. Dneska už je asi opravdu možné všechno. Thor by se měl v kinech objevit někdy v roce 2009.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace