Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zwick jde s Bondem do války


ikona
Cival
alexa davalosdaniel craigedward zwickjamie bellliev schreiber
 

Edward Zwick má válku rád. Minimálně tu, kterou může vymalovat v nádherných barvách na filmový pás. Zwick zná její Slávu i bolest. Z Legendy o vášni ví, jak umí ničit životy. Sledoval Odvahu pod palbou, zachytil Stav obležení anebo nechal bojovat Posledního samuraje. A i hon za Krvavým diamantem nechal lemovat stovkami padlých těl. Sedmá celovečerní refelexe „téhož“ tématu Zwicka odvane do Polska druhé světové války. Polák Nechama Tec totiž napsal knihu Defiance: The Bielski Partisans, v níž zaznamenal čin bratrské trojice, která prchla z okupovaného území na východ a během války zbudovala uprostřed lesů vesničku pro další uprchlíky. Přežilo v ní víc jak 1200 židovských šťastlivců.

Zní to jako velkolepější a akčnější Schindlerův seznam... a taky to tak nejspíš dopadne: Nejdřív řádění na frontě po boku jednotek Rudé armády, pak záškodnická akce v běloruských hvozdech. Uvidíme, jak moc se Zwick pod velením studia Paramount Vantage (doteď soustředěného na nízkorozpočtové produkce) bude smět rozšoupnout. V Hollywoodu se jak známo hledí jen na tržby posledního filmu. A ty nebyly zrovna slavné. Kdyby Krvavý diamant nezachránil zbytek světa, v americké pobočce Warner Bros. by nejspíš proběhl jeden dlouhý den otevřených dveří, při němž by na dlažbu letěla půlka účetního oddělení. Snad to nebude výzva k tomu, aby se na Zwickových monumentech začalo u konkurence šetřit.

Zwick si pro jistotu sám píše scénář. K dříve odtajněnému Danielu Craigovi, jenž si asi doživotně předplatil role Evropanů, nově přibyl Jamie Bell (odrostlý Billy Elliott) a Liev Schreiber (ten, co má doma Naomi Watts). Craigovi bude navíc do postele dodána další vnadná žena. Dívky o proporcích Alexy Davalos holt nemusí čekat jen v bondovkách – klidně na ně můžete padnout ve válkou zmítané východní Evropě. Jmenuje se protentokrát Lilka a znáte ji z Riddicka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace