Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Western není mrtvý


ikona
Cival
3:10 to yumaed harrisrenée zellwegerviggo mortensen
 

Je zarážející, že žánr s tak fešáckými klobouky a silným mravním poselstvím musel zcela vyklidit své pozice. Antiwesternová odpověď na idealistické báchorky se s odstupem času smrskla na pár Oscarů pro Eastwoodovy Nesmiřitelné, videoklipové pokusy o resuscitaci Divokého západu rovnou prohučely. Naštěstí se šerifům, saloonům a rychlým koltům blýská na lepší časy. Ono totiž stačí použít ta správná mozková centra a zapojit fantazii a mladá generace nemusí zůstat netečná. Když to dokázali designéři plakátu na 3.10 to Yuma, proč by to nemohl zvládnout Jerry Bruckheimer anebo Ed Harris.

Polozáporák ze Skály se připoutal k další látce svého srdce. S biografií malíře Jasona Pollocka v roce 2000 zrovna nezazářil (a to si, jářku, odnášejí fanfáry i průměrné životopisy), reparát a druhý pokus o režii proto zajistí snímek Appaloosa. Adaptace stejnojmenné knižní předlohy Roberta B. Parkera svým názvem nebezpečně připomíná jednu hru na ICQ, ve skutečnosti jde ale o westernový příběh pálivý jak čerstvě destilovaná ohnivá voda. Pistolníky Virgila Colea a Everetta Hitche si najímají města na svoji ochranu. Jejich momentální destinací je městečko Appaloosa. Neřádi v něm otravují tak jako na každé jiné štaci, rančer Randall Bragg je ale v porušování zákona jednoznačně nejdůslednější. Jejich klání začne být osobní ve chvíli, kdy se jeden z hrdinů zakouká do nově příchozí Allison French. Zamilovat se před zraky nepřítele, to se rovná zisku vlastního kryptonitu. Obnažení achillovy paty. Drsňák Randall to moc dobře ví a zasadí hrdinům úder...

Starosvětsky komponované látky se Harris ujal i jako spoluscenárista a producent. Pronájem ústřední herecké úlohy je samozřejmostí. Vítr okolo jeho postavy bude obstarávat hlavně starý známý z Dějin násilí Viggo Mortensen a buclatý obličejík Renée Zellwegger. Osobně bych uvítal spíš účast Naomi Watts. Unesená blondýnka v prériích... to by byla žranice. Ale zázraky se prostě nestávají každý den.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace