Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

A znovu... a znovu...


ikona
imf
sequel
 

Comicsy, herní adaptace a pokračování. To jsou nejčastěji skloňované termíny v novinkách z Hollywoodu. A tentokrát se budeme věnovat očekávaným sequelům a prequelům kolem kterých se točí stále více informací. K životu se probouzí čtvrtý Terminátor, druhý Spawn, prequel k Sejmi eso! a možná se dočkáme i návratu Big Lebowskiho.

Začneme právě Terminátorem, který je teď díky pilotnímu dílu Sarah Connor Chronicles propírán na všech možných místech. Šuškandy se samozřejmě chytli i producenti čtvrtého filmu a hned se jali vysvětlovat co a jak. O tahanicích o rozpočet už jsme psali, takže doplníme především informace o tom, že čtyřka by měla vedle Johna Connora představit zbrusu nového hrdinu, který by měl být pro novou trilogii klíčový. Sarah Connor se ve filmu neobjeví, ale producenti se jí chtějí revanžovat především v již zmíněném televizním seriálu. Na pilotní díl se vyplýtvalo hodně peněz i nápadů a Foxové mu zajistili exkluzivní prime time pozici, takže neúspěch je velmi nepravděpodobný. Až bude odklepnuta komplet první sezóna, začnou prý uvažovat o cameo roličkách. Zatím mají vyhlédnutého Roberta Patricka (T-1000), ale není vyloučeno, že se objeví i další postavy. S Arniem ale raději nepočítejte, bude dost těžké ho umluvit k tomu, aby se mihnul v případném čtvrtém filmu. Sarah Connor Chronicles má však i bez něj slušný potenciál. Nechme se překvapit, jak se vše vyvine.

Britský horor Pád do tmy se také dočká pokračování. Zatím se spekuluje o tom, zda ho bude znovu režírovat Neil Marshall, ale z marketingových důvodů už byl ohlášen oficiální název. The De2cent. Jó, je to tak cool, až z toho mrznou láhve s tekutým dusíkem. Na scénáři už se pracuje a ve stejné fázi je i prequel k Sejmi eso! a Joe Carnahan se na svém blogu chlubí tím, že mu to studio sežralo i s navijákem a když to vyjde, bude mít scénář hotový během osmi týdnů, aby mohl o dalších deset týdnů později natáčet. Ten chlápek je nezničitelný. Snad se od minule trochu poučil. Podruhé do stejné řeky nevystoupí, ne? Prosím, řekněte že ne. :)

Stejně tak Robert Rodriguez, který se nehodlá jen tak vzdát své celovečerní verze akčňáku Machete, s Danny Trejem v hlavní roli. Trailer k tomuto zatím fiktivnímu filmu patřil k tomu nejlepšímu z Grindhouse a Robertova Planeta Teror je dostatečně působivá na to, abych si řekl o nášup. Problém je v tom, že Robert potřebuje ještě jeden film do party. Rotha asi moc v lásce nemá (body k dobru, Roberte), takže se rozhodl vymyslet si druhou půlku sám. Bude se jmenovat Babysitter Twins a bude o šílených sexbombách-dvojčatech, které odjedou do Mexika trénovat na role v novém hollywoodském filmu. Když se pak vrátí jako mašiny na zabíjení a chtějí natáčet, ukáže jim Harvey Weinstein prostředníček. A tak ho sejmou. A pak sejmou ještě spoustu dalších lidí. To jsou další body k dobru, Roberte. Jen tak dál. Weinsteinové jistě rádi zhynou před objektivy videokamer a splní tak sen mnoha fanoušků (nejen) asijských akčních filmů.

Todd McFarlane si ve vlastním comicsovém nakladatelství vydělal prodejem comicsů a mechandisingu dost peněz na to, aby začal uvažovat nad tím, že si natočí pokračování Spawna. První pokus z 90. let nebyl úplně marný (až na dost experimentální triky mu rozhodně nechyběl "feeling" z předlohy), ale rychle se po něm slehla zem. Teď by chtěl McFarlane vlastnoručně provést restart a už má i rozepsaný scénář. S jeho nekompromisní povahou ale hrozí, že ten film skutečně bude platit výhradně z vlastní kapsy a to při nárocích na trikové sekvence nezní zrovna růžově. Vlastně to zní jako další Ghost Rider. Ten se mimochodem právě v těchto dnech definitivně schvaluje. Plačte... ale stejně vám to nepomůže.

Ale končit se má optimisticky, takže co s tím Lebowskim? Zřejmě by to musel být prequel, protože ho prosazuje zejména Steve Buscemi, jak zmínil během tiskovky k jeho novému filmu Interview. Prequel by se prý mohl celý věnovat Donniemu a jeho surfařské kariéře (jeho druhý nejoblíbenější sport hned po bowlingu). Jeff Bridges, John Goodman a John Turturro by se samozřejmě také objevili, i když pouze ve vedlejších rolích. Teď spíš záleží na tom, co k tomu řeknou bratři Coenové. Zřejmě zůstane jen u zbožného přání, ale kdo by nechtěl ještě jednou vyslechnout pár mouder od samotného Dudea?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace