Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Momentální stavy superhrdinů


ikona
imf
comicssequel
 

Máme přes míru, pane řídící. Hodně přes míru a měli bychom ubrat. Jenže tohle vám žádný hollywoodský producent neřekne. Když má jeho comicsová adaptace úspěch, je pokračování jisté, pokud je to jakž-takž, o pokračování se alespoň uvažuje a když je film propadák, tak se úvahy o pokračování prozatím přesouvají do oblasti hypotéz. Jisté však je, že jakmile už si jednou koupíte licenci na maskovaného superhrdinu, svým způsobem doufáte, že natočíte víc filmů. V předloze se skrývá až příliš látky a Marvelům jste zaplatili až příliš tučné výpalné. Zkrátka a jednoduše si najdete nějaký způsob, jak svého koně nenechat zemřít.

Proto je teď Sony jedno velké sluníčko a připravuje schůzku vedení, která má urychleně rozhodnout o osudu Spider-Mana čtyřky. V podstatě se budou řešit honoráře Tobeyho Maguirea a Sama Raimiho. Kolik je Sony ochotna dát, aby tyhle dva znovu dala dohromady? Třetí Spider-Man sice ve Státech vydělal nejméně z celé trilogie, ale celosvětově má tržby nejvyšší (884 milionů dolarů). Jenom na tržbách z kina vydělala Sony tahle série už dvě a půl miliardy dolarů. Čtvrtý díl už je jistý, zbývá jen rozhodnout kdy, kde a s kým. Díky vysokým ziskům Sony ani na vteřinku nepřipustila, že by Spidey 4 neměl být nejdražším comicsem všech dob. Sám za sebe ale budu trochu neklidný, pokud se Raimi znovu nechá umlátit (tři)stamilionovým rozpočtem a nacpe do filmu armádu záporáků. Chtělo by to nový přístup. Nebo pořádnou pauzu.

V comicsovém světě se ale nečeká a železo se musí kout, dokud je žhavé. Proto 20th Century Fox teď hledá způsob, jak navázat na X-Men sérii. Na čtvrtém filmu se momentálně nepracuje a Fox to ani nemá v plánu, ale dva spinoffy - Wolverine a Magneto - už jsou dávno naplánované a Foxové by s nimi rádi pohnuli. Rychle pohnuli. Dokonce tak rychle, že Hugh Jackman už má booknuté letenky a jakmile dotočí s Luhrmannem epos Australia, přesune se k Foxům a začne dělat na Wolverineovi. Studio chce premiéru už v létě 2008 a tak se bude muset HODNĚ otáčet. Magneto by měl následovat o rok později. Na základě jejich úspěchu se pak rozhodne o osudu čtvrtého dílu.

Foxové ohledně velkých sérií nikam nespěchají. Úspěch čtvrté Smrtonosné pasti je přesvědčil o tom, že některé značky mají svou sílu i přes značnou uleželost a tak je možné, že se X-Men 4 dočkáme třeba až za pět let. Nebo ještě později. Podobný osud zřejmě stihne Fantastickou čtyřku, u které se přes slušný úspěch zatím o pokračování příliš nadšeně nemluví. Fox spíš připustil další spinoff, věnovaný samozřejmě Silver Surferovi. Ať už to bude jakkoliv, znamenalo by to vyškrtnutí Tima Storyho ze seznamu možných kandidátů na režii, nebo alespoň razantní zvýšení pravděpodobnosti, že další "fantastický" film nenatočí. A to se počítá.

Posledním klučinou na holení je samozřejmě Superman. Warneři sice slíbili, že pokud tržby přelezou 200 milionů dolarů, budou o pokračování uvažovat, ale 391 milionů celosvětově s náklady kolem 300 milionů (včetně rozpočtu na marketing), to jim příliš hezká čísla negeneruje. Možná právě proto dají Supermanovi další šanci, ale požadují radikální snížení nákladů (max. 175 milionů) a změnu koncepce. Bryan Singer připustil, že by se o projekt zajímal i za těchto podmínek. Jeho zájem je však momentálně roztříštěn mezi několik různých projektů a tak Superman zůstane prozatím u ledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace