Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Carell bude chytřejší


ikona
imf
get smartseriálsteve carell
 

A to už v roce 2008! Populární hvězda zámořských komedií je totiž natěšená z hlavní role v seriálové adaptaci Get Smart. Tak moc že kvůli tomu přesouvá skoro půltucet projektů na pozdější dobu, aby se nové Smartovo dobrodružství mohlo natáčet už v březnu.

A kdo vlastně je Maxwell Smart? Především hlavní hrdina špiónského seriálu, který běžel v letech 1965-70 (celkem 145 epizod). Pokud zmíním mezi tvůrci jméno Mela Brookse, zřejmě vám dojde, že seriál si dělal ze špionážní tématiky nepokrytou legraci a dával co proto hlavně neslavnějšímu agentovi s povolením zabíjet. Smart má kódové označení 86, jeho kolegyně a budoucí láska pak 99. Oba pracují pro organizaci jménem C.O.N.T.R.O.L. a jejich největší protivníkem je organizace jménem K.A.O.S. Zápletky jsou jednoduché, pár dostane nějakou zapeklitě těžkou misi a Smart jí záhadným kolotočem nehod, přebreptů, omylů a katastrof zázračně vyřeší. Pomáhají mu v tom především všemožné rady od "Šéfa", kterému volá výhradně z "mobilního" telefonu ukrytého v botě. Tato vychytávka se stala v 60. letech kultovní a dodnes patří do Top 10 špiónských udělátek. A ke všemu je to celé prý docela vtipné. Samozřejmě v rámci mezí seriálu z 60. let (kdo viděl např. původního Green Horneta, ten asi ví, o čem mluvím).

Filmová verze má poměrně dlouhou historii (pokud nemluvíme o seriálových epizodách přelitých v "celovečeráky" a vypuštěných na video, těch vzniklo v 80. letech hned několik) a svého času měl o roli agenta Smarta i sám Jim Carrey. Přípravy se však neustále protahovaly a tak se Carrey projektu definitivně vzdal a všechno šlo k ledu, dokud se o věc nezačal zajímat Carell. Ten má původní seriál velice rád a proto se teď snaží projekt dostat do rychlých obrátek. Původní show stála hodně na designu lokací a všemožných "serepetičkách", takže krom obsazování agentky 99 mají producenti nejvíc práce s hledáním lokací a vymýšlením celkového konceptu filmu. Režírovat bude Peter Segal (Trestná lavice, 50x a stále poprvé).

Jen je třeba se zamyslet nad tím, jak bude vypadat výsledek. Vzpomínáte si na Inspektora Gadgeta? To je v podstatě přímý následovník agenta Smarta. A jeho filmová verze s Matthewem Broderickem byla skutečně nervyrvoucí. Je tedy pravda, že jí točil režisér, zodpovědný za nejhorší videa z Playboy kolekce (ne že bych to měl nějak prolustrované :), ale raději si na potrhlé agenty s vyzvánějícími botami dejme pozor.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace