Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ready Player One je solidní hit


ikona
Cival
black pantherbox officei can only imaginelara croftlove, simonmarvelpacific rim 2ready player onesteven spielbergtomb raidertržbytyler perryv pasti času
Co bude, až Steven nebude? 

Spielberg nezklamal. Svůj letošní dvojboj – klasicky sestávající z comba dvou filmů, jednoho serióznějšího a druhého popcornovějšího – ustál s velkou grácií. Přitom to vypadalo spíš na fail, protože The Post totálně pohořel na Oscarech a Ready Player One budil v řadě ukázek rozpaky. Nakonec to ale v obou případech dopadlo na palec nahoru.

První jmenovaná Akta Pentagon, navzdory pověsti neúspěšného oscarového kalkulu, v čase ještě prokážou své kvality. A já vám garantuju, že tohle suverénně odtočené retrodrama bude jedním z mála filmů, co přežije víc než jen tuhle sezónu. U Ready Player One se pak sice trochu zbrzdila velká kasovní očekávání, protože první reakce byly všelijaké a předprodeje padly do brutálního stínu obou velkých marvelovek první třetiny roku 2018, ale nakonec není sebemenší důvod k brblání. Spielbergova pocta popkultuře si totiž najde hodně fanoušků a utrží spoustu peněz.

 

Aktuálně to vypadá na pohodovou krasojízdu přes půl miliardy. Otvírák za 41 milionů a náběh na 53 mega z velikonočního prodlouženého víkendu sice neavizuje velký americký megahit – na BOM film štelují vedle Terminátora 4 a G. I. Joe 2, kteří urvali něco málo přes 120 mega – s ohledem na velmi spokojené ohlasy první vlny diváků a pozitivní tón posledních recenzí okolo premiéry bych ale věřil ve slušnou šeptandu a útok na stopáďo jen z Ameriky. Nebude to úplná sranda, protože Rock už si nabíjí bouchačky na monstra z Rampage, ale… rozhodně to není nějaká supervýzva.

O úspěchu téhle štace nicméně už zvládl rozhodnout bezproblémový první víkend ve zbytku světa, kde si RPO připsalo sympatických 128 melounů. Zdaleka přitom nestartovalo na všech relevantních trzích, takže šance na jistý boost tady ještě je a ta půlmiliarda Spielbergovi bude slušet. Svoji letošní popcornovou výzvu totiž zvládl, což je při věku, kdy už bude většina z nás buď mrtvá, nebo permanentně pomočená, velmi respektuhodné.

 

Na stříbrné příčce potvrzuje svůj status Tyler Perry díky novince Acrimony. Tenhle chlapík prostě neselhává, a i když natočí další rutinní thriller o nástrahách čekajících na černošské ženy, je z toho zase pohodový otvírák za dvacet mega – což při skromných rozpočtech Perryho produkcí zajišťuje trvalou výnosnost jeho projektů. Tohohle pána byste chtěli mít ve svém producentském portfoliu.

Ani během sedmého víkendu v kinech nespadl z bedny Black Panther. Černošský geroj má šanci být během premiéry Avengers 3 hned dvakrát v top tenu, protože propady jsou furt na pouhé třetině a jedenáct přisypaných milionů luxusních. Celkový mezisoučet je impozantní: Aktuálních 650 mega z Ameriky je kolosálních a už za týden vyžene Black Panthera na třetí místo historických tabulek nad Titanic a Jurský svět. Celosvětových 1,274 miliardy je pak už jen o kousínek za Ledovým královstvím, tedy top desítkou nej výdělečnějších filmů historie.

 FILMY S NEJVYŠŠÍMI AMERICKÝMI TRŽBAMI

 

Stále nejtrvalejší položkou žebříčku je náboženskými hodnotami podložený doják I Can Only Imagine, který klesl jen o 21%. Z 55 melounů to opravdu furt může dotáhnout na kilo, což zní stejně tak absurdně, jako logicky – tyhle hluboce lidské příběhy jsou prostě evergreenem.

Na pátém fleku se pachtí Pacific Rim 2, který klesl o dvě třetiny a jeho průběžných 45 mega je fakt bída. Celosvětových 231 mega už tak zoufale nezní, ale na další díl to vůbec stačit nebude. Roboti s megapotvorami byli zjevně slepá ulička.

Třetinové poklesy hlásí animák Sherlock Koumes a gay coming-out-story Love, Simon, spokojení ale asi budou jen tvůrci druhého zmiňovaného filmu. Dost možná se totiž tenhle mainstreamový gay film stane queer klasikou, zatímco animované pokračovaní Gnomeo a Julie bude v rámci žánru zapomenuto.

 

Na osmé příčce bojuje Lara Croft. Tomb Raider sice vykazuje čtvrtmiliardu celosvětově, pára ale pohledné archeoložce dochází hodně rychle. Přisypaných pět melounů už nikoho moc nedojme, vyhlídky na další díl se tedy bohužel významně zužují.

Desítku uzavírá rozpačitá disneyovská fantasy V pasti času a nízkorozpočtové biblické drama Paul, Apostle of Christ.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude hodně napínavé sledovat, jestli se hororu Tiché místo povede zopakovat loňský efekt Uteč. I tuhle hororovou novinku totiž provází extatické recenze, viz 100% pozitivních textů při ratingu 8,2 z 10! Zoufalé studio Paramount v něm pravděpodobně cítí spolu s Mission: Impossible 6 jedinou cestu, jak zachránit letošní sezónu. Proti bude thriller Chappaquiddick, sportovní The Miracle Season a bláznivá komedie Kazišuci.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (122)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace