Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Joss Whedon utíká od Batgirl


ikona
KarelR
batgirldc comicsjoss whedonjustice league
Barbara Gordon se na velké plátno jen tak nepodívá. Alespoň ne pod dohledem bílého muže. 

Loni v březnu byli u Warnerů náramně šťastní. Joss Whedon totiž svolil, že pro ně napíše a natočí sólovku Batgirl, a navíc měl (samozřejmě nikterak oficiálně) vypomoct se směřováním celého DC vesmíru. Zack Snyder toho záhy využil a nechal Whedona napsat nové scény pro Justice League. Tím ale všechno pozitivní skončilo.

Snyder totiž Justice League opustil a Whedon si „musel“ stoupnout za kameru, čímž se rozjela dlouhá bitva o záchranu prokletého filmu. Warneři chtěli Snyderův nedodělaný epos proměnit v krátký a zábavný blockbuster pro celou rodinu. A i když jim Whedon natočil kupu scén, které do tohohle ranku spadají, výsledek je podle všeho kompromisem mezi jeho, Snyderovou a studiovou vizí.

Kdo vlastně stříhal výsledný produkt? To se jen tak nedozvíme. Whedon ale během postprodukce upadl v nemilost (můžou za to i nařčení z nevěry od jeho bývalé manželky) a vůbec se neúčastnil propagační kampaně. Odtud už byl jen krůček k tomu, aby Warnery opustil definitivně. A právě k tomu teď došlo, protože utíká od celovečeráku s Batgirl.

Sám Whedon tvrdí, že jednoduše selhal, jelikož ani po roce nevymyslel nosný příběh. Většina lidí vám ale řekne, že odchází z trochu jiných důvodů a jedním z nich je úspěch Wonder Woman. Hollywood si loni zasedl na to, že by ženské superhrdinky měly dirigovat jedině režisérky. Batgirl od Whedona by tak (obzvlášť po kauze s manželkou) byla moc kontroverzní a přesně o to Warneři nestojí.

Ano, celé je to na hlavu, ale taková je holt dnešní zvrácená realita. Studia se bojí nesmyslného plácání na internetu, které se vyrábí hlavně kvůli klikům a lajkům, a kdo ví, kde celá tahle šaráda skončí…

---

Vytáhni v hospodě: O psaní scénáře Batgirl se na Twitteru přihlásila spisovatelka s comicsová scenáristka Roxane Gay. A zatím to vypadá, že jí Warneři chtějí dát šanci. Takhle se proráží do Hollywoodu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace