Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2018


ikona
KarelR
blade runner 2049blok 99blu-raydobry casydvdmatkawind river
Jeremy Renner a Vince Vaughn se představují na špičce svých hereckých schopností. 

Zima se (zatraceně pomalu!) blíží ke konci, což znamená, že se na modré disky probíjí to nejlepší z podzimní nadílky. I loni se koncem roku urodila spousta výborných bijáků. A jelikož často nemají blockbusterové parametry (a tudíž jste je mohli v kině přeskočit), nechte si poradit, co se momentálně vyplatí dohnat.

Blade Runner 2049
Vyšlo: 7. února 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Začínáme samozřejmě výjimkou z pravidla - Blade Runnera 2049 totiž většina z vás nejspíš viděla. Denis Villeneuve zůstal věrný duchu jedničky a natočil pomalou sci-fi detektivku, která má parádní audiovizuální podání. Samotný příběh ale bohužel nepřelezl z nadprůměru do ultimátní pecky, takže se maximální očekávání vlastně nenaplnila. Je to důvod k zármutku? Ani ne. I v téhle podobě se totiž jedná o skvělý žánrový přírůstek, který je za všech okolností svůj a třeba ho (podobně jako první díl) za deset dvacet let doceníme ještě o něco víc. (8/10)

Blok 99
Vyšlo: 21. února 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Blok 99 jsem pořád ještě neviděl (shame on me!). Bone Tomahawk ale byl super a pevně doufám, že budu u Bloku souznít spíš s Civalem (5/5 na ČSFD) než s imfem, který tu sedmičkovou recenzi možná podtaktoval: "Jeden film může být náhoda, dva mohou být klika, ale tři už jsou trend. A protože Brawl stejně jako Bone Tomahawk dokazuje, že v jednoduchosti je síla, tak pevně doufám, že nám S. Craig Zahler bude zrát jako víno. Já teda víno nepiju, ale tohle chutná po zlámaných kostech, prostřelených kolenech a rozšmelcovaných lebkách. Prostě jasný archivní ročník." (7/10)

Dobrý časy
Vyšlo: 28. února 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Pokud si dobře pamatuju, Civala loni nadchly dva evropské filmy - Odnikud a Dobrý časy. Ani jeden z nich jsem bohužel neviděl, Dobrý časy ale Cival chválil v recenzi, podle níž jsou "hodně vzdálené standardní hollywoodské optice. Je to film skličující, nepříjemný, do jisté míry těžko uchopitelný a temný, ale ne v tom prvoplánovém slova smyslu, kdy byste na plátně mohli pozorovat ošklivé lidičky, co dělají jiným ošklivým lidičkám ošklivé věci a vy u toho máte trnout." Ano, hlasité doporučení. A kdy jindy byste se s ním měli popasovat než teď? (8/10)

matka!
Vyšlo: 21. února 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Ohledně matky! nepanuje v redakci (a vlastně ani ve zbytku světa) moc velká shoda. Někdo urputně trpěl, někdy si Aronofsky novinku vychutnal do posledního záběru. Oba tábory jsou sveřepě přesvědčené o tom, že mají "pravdu", nijak tedy nechci šťouchat do vosího hnízda. Jak jsem ale napsal v recenzi, za mě je matka! parádně vyhroceným dramatem o partnerství a rodičovství, které holt nesedne každému. Možná to chce věřit, že všechny ženské nejsou manipulativní mrchy - nevím. Rozhodně mě však těší, že do toho šel Aronofsky naplno a že tu po Fontáně máme další polarizující biják, jenž méně otevřené diváky rovnou vyháněl z kinosálů. (9/10)

Wind River
Vyšlo: 21. února 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Oscarové vyhoření Wind River už jsem probral v Blu-ray recenzi. Pojďme si tedy spíš připomenout, proč svět potřebuje víc celovečeráků od Taylora Sheridana. Scenárista Sicaria a Hell or High Water si loni poprvé stoupnul za kameru a byl z toho jeden z nejlepších filmů roku. Jeho Wind River je totiž příkladně mrazivá detektivka, která má vyloženě parádní vyvrcholení a zároveň naplno ždíme hlavního hrdinu. Sám Sheridan si je vědom toho, že vzkřísil asi nejukecanějšího a nejemociálnějšího kovboje filmové historie. A díky bohu hodlá pokračovat v krasojízdě, jeho dalším projektem je totiž (luxusně vypadající) neowesternový seriál Yellowstone s Kevinem Costnerem. Ať už je proboha červen! (8/10)

Dále v únoru vyšlo: Alibi na klíč, Americký zabiják, Esa z pralesa, Geostorm: Globální nebezpečí, Hora mezi námi, Hurvínek a kouzelné muzeum, My Little Pony Film, O těle a duši, Sbohem Kryštůfku Robine, Sněhulák, Zabít Gunthera

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace