Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Labyrint vede i potřetí, Jumanji a Showman dál válí


ikona
Cival
box officechristian baleguillermo del torohostileshugh jackmanjumanjijumanji: vítejte v džunglilabyrintlabyrint: vražedná léčbameryl streepnejvětší showmanpaddingtonsteven spielbergthe posttom hankstržbytvář vody
Twilight to není, ale své publikum Labyrint má. 

Jako jedna z mála young-adult sérií to Labyrint dotáhl až do finále. Možná ne maximálně úspěšně, ale určitě důstojně. I završení trilogie se prodralo na první příčku kasovního pořadí, a to s obstojnými 23 miliony dolarů. Ano, proti jedničce a dvojce to je propad (oba díly šly přes třicítku), ale všichni víme, že módní poptávka po těchhle filmech v posledních letech výrazně klesla.

I třetí Labyrint se bez problémů zaplatí, protože šedesátimilionový rozpočet se do velké míry pokryl už v rámci prvního globálního víkendu. Labyrint z něj totiž vytěžil krásných 105 milionů a celosvětově by tak mohl dorovnat třistamilionové výnosy svých předchůdců. Co by za to dala Divergence a další příbuzné látky, ty většinou na rozdíl od tohohle želízka Foxů hořely už u sequelu.

 TRŽBY FILMOVÝCH LABYRINTŮ

 

Po dlouhé době tak trůn vyklidilo Jumanji (kdo ví, jestli se tam za týden nevrátí). To musí nejvíc litovat trochu vlažnějšího rozjezdu, protože když by start v kinech byl jen o malinko razantnější, mohl tenhle neskutečný zimní hit slavit miliardu. Nakonec jí bude neskutečně blízko, protože globální výnosy jsou už na 822 milionech dolarů a jen Amerika do téhle kasičky přispěla 338 miliony dolarů. Tahle krasojízda přitom pořád zdaleka nekončí a je jisté, že padne 900 milionů celosvětově. Neskutečná palba.

Na bronzové příčce se poprvé v široké distribuci uvedl western Hostiles. Oldschoolový biják s Rosamund Pike a Christianem Balem to z průměrných recenzí a slabých výnosů z limitovaného počtu kin dotáhl na deset mega. Beru to za dané konstelace jako maximum možností, zvlášť když film neuvádí žádné velké studio.

 

Opravdu unikátním úkazem je stále muzikál Největší showman, protože Hugh Jackman, vydatně podporovaný mladou krví Zendayi a Zaca Efrona, nemíní opustit přítmí své manéže i kinosálů. Dalších devět milionů přiteklo díky mezitýdennímu poklesu o zanedbatelných 10%, takže aktuálních 128 melounů z Ameriky a čtvrtmiliarda celosvětově se budou ještě výrazně rozhojňovat. Je to neskutečná výdrž a výkonnost, když si vzpomeneme, že o Vánocích Největší showman bolestivě zklamal otvírákem za pouhopouhých 8,8 milionů.

Po osmi milionech si tentokrát připsaly hned tři tituly: Jednak oscarové želízko trojice Spielberg – Hanks – Streep The Post, který je ceněnou trvalkou a jako takový by chtěl přiblížit aktuálních 58 melounů co nejblíž ke stovce. Válečné drama 12 Strong a akčňák The Den of Thieves jsou proti tomu mnohem méně výkonnou spotřebkou, oba s průběžnými zisky lehce pod třicet mega. Od obou bych taky čekal spíš míň než víc, takže nad jejich výkonností nelze moc lamentovat.

 

Na osmé pozici nabírá dál na síle fantasy Guillerma Del Tora Tvář vody. Přibylo jí nejen 13 oscarových nominací, ale i tisícovka kin, což se projevilo na nárůstu víkendových výnosů na necelých šest milionů. Aktuálních 37 mega je už velmi pěkných, a pokud by Del Toro zásadně bodoval na Oscarech, ještě bychom viděli pořádný kasovní fičák. Ale to je až za dlouho… a ve hvězdách.

Paddington 2 si hýčká dalších pět milionů na devátém místě a i díky nim se nezadržitelně sune k celosvětovým výnosům přes 200 melounů, byť aktuální třicítka ze zámoří je zklamáním. K třetímu dílu by ale roztomilého méďu mohlo posunout i 100% pozitivních recenzí z per a klávesnic amerických kritiků.

 

Top ten uzavírá debut bollywoodské produkce Padmaavat s necelými pěti miliony dolarů. Potenciál těchhle bijáků roste, uvidíme, za jak dlouho nám v Americe nějaký titul vyskočí do první pětky… a jestli někdy zažijeme i triumf Bollywoodu v kasovním žebříčku.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si premiéru odbyde jen horor Winchester s oscarovou Helen Mirren a pro mě stále naprosto nepochopitelným hercem Jasonem Clarkem. Jsem zvědav, jestli se zvládne přiblížit dvaceti melounům Ženy v černém.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace