Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Spielbergova Akta Pentagon: Skrytá válka


ikona
KarelR
akta pentagon: skryta valkameryl streepsteven spielbergthe posttom hanks
Čeká nás velká spielbergovská pecka, nebo se koná další zklamání? 

Steven Spielberg v létě 2016 natočil sci-fi Ready Player One. Adaptace románu Ernesta Clinea má premiéru 29. března 2018, což jí zaručuje bezprecedentní rok a půl postprodukce. Většina režiséra by tedy v klidu dohlížela na trikaře a užívala si občasné volno. Ne ovšem Spielberg, který se letos v březnu rozhodl, že do premiéry Ready Player One "jen tak mimochodem" natočí ještě jeden film.

Tím filmem je samozřejmě The Post, u nás převlečený jako Akta Pentagon: Skrytá válka. Příběh novinářů, kteří se v 70. letech snažili publikovat tzv. Pentagon Papers (a odkrýt tak špínu kolem války ve Vietnamu), je podle Spielberga tak aktuální, že s ním nehodlal čekat. A tak zavolal Tomu Hanksovi a Meryl Streep, aby po osmi měsících (!) předložil novinářům hotový film.

 

Vypadla z toho přehnaně politická a rádoby oscarová rychlokvaška? Kdepak. Akta Pentagon jsou prý nejlepším Spielbergovým filmem od Mnichova (nebo dokonce od Zachraňte vojína Ryana!) a má se jednat o divácky vstřícný biják, který nemilosrdně šlape na jedničku. Spielbergova režie, herecké výkony, široký tematický záběr... první novináři vlastně pochválili všechno, co jim přišlo pod ruku. A jako by to nestačilo, potvrzují i Spielbergovo prohlášení, že tenhle film prostě nemohl počkat.

Akta Pentagon se zabývají hlavně nepostradatelností svobodné novinařiny a stíhají přitom zdůraznit i propastné rozdíly mezi vnímáním mužů a žen. Vedle negování Trumpových výžbleptů tak řeší i mnohdy neférové vztahy na pracovišti a v podstatě prý v kinech nenajdete aktuálnější film. Spielberg to tedy podle všeho znovu dokázal. A i když ho čekají kopance za to, že Akta Pentagon "náhodou" stihnul dokončit před Oscary, zatím to vypadá, že se o ně porve plným právem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace