Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový vesmír kolem Mumie končí?


ikona
KarelR
dark universefrankensteinova nevestajavier bardemjohnny deppmumierussell crowesofia boutellatom cruise
Začínat od píky je out. Stačí mít v ruce něco, co diváci znají, a máte přece vyhráno na dekádu dopředu, no ne? 

Rozjet filmový vesmír není tak snadné, jak si Hollywood myslí. Nedávno se o tom přesvědčili ve Warner Bros., kde od navazujících DC comicsáren utíkají k "celovečerákům s výraznou režisérskou vizí", jež budou akorát koexistovat vedle sebe. V podstatě se tedy vrací k tomu, jak filmový byznys fungoval před Marvelem. A teď je tam následuje i studio Universal s tzv. Dark Universe.

Určitě si pamatujete půl roku starou fotku, která oznamovala přímo "monstrózní" plány. Po Cruiseově Mumii měla dorazit Frankensteinova nevěsta s Javierem Bardemem (a nejspíš i s Angelinou Jolie) a vzápětí by došlo na Neviditelného muže s Johnnym Deppem. Universal dál snil o Vlkodlakovi s Rockem nebo o Van Helsingovi s Channingem Tatutem. Nyní však Dark Universe po jediném filmu zavírá krám.

Na vině jsou samozřejmě nízké tržby Mumie, která v Americe vydělala jen 80 milionů dolarů a ke globální čtyřstovce ji dotlačilo hlavně 91 mega z Číny. Universal na to reagoval zastavením Frankensteinovy nevěsty, která se měla od ledna točit v Londýně, aby byla 14. února 2019 v kinech. Bill Condon ještě stihnul říct, že by chtěl do hlavní role spíš Gal Gadot... no a tím velký sen v podstatě skončil.

Tvůrci Dark Universe teď konečně utekli jinam - Alex Kurtzman produkuje Star Trek: Discovery a Chris Morgan píše spin-off Rychle a zběsile se Stathamem a Rockem. A ačkoliv se mluví o tom,  že se bude pokračovat bez propojení a s jinými "showrunnery", nikdo tomu moc nevěří. Universal by prý Dark Universe rád udal hitmakerovi Jasonu Blumovi, který letos zabodoval s Uteč a Rozpolceným. Ten má ale spoustu jiné práce a očividně ho zajímá spíš originální tvorba.

Studio prý nové monstrfilmy zpomalí a bude mu na jejich kvalitě záležet mnohem víc než na případném propojování. Opravdu se tedy koná DC přes kopírák, jen s tím rozdílem, že Dark Universe skoro nikoho nezajímá a je dost možné, že o něm už nikdy neuslyšíme.

---

Vytáhni v hospodě: Ritchieho Král Artuš byl prvním z šesti plánovaných filmů a pátí Transformeři měli sérii proměnit v dlouhotrvající propojený vesmír. Ani tyhle produkční tábory letos neslavily...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace