Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Obchod roku: Disney zvažuje nákup 20th Century Fox


ikona
KarelR
20th century foxavataravengersdeadpooldisneypredatorsmrtonosna pastvetrelecx-men
Za velkou louží se rokuje o megalomanském kšeftu, který by překopal budoucnost mnoha filmových sérií. 

Studio Disney prakticky kraluje Hollywoodu. Po nákupu Marvelu, Pixaru a Lucasfilmu má totiž v portfoliu ty největší hity a vydělává miliardy jako by se nechumelilo. Kdekdo by řekl, že se disneyovci pomalu ženou k nebezpečnému monopolu. A po dnešku k němu zase máme o krok blíž, jelikož se provalilo, že je ve hře nákup 20th Century Fox.

Obě studia prý dlouhodobě přemýšlejí o tom, že by velká část foxovského majetku skončila u Disneyho. Dokonce už proběhlo i pár schůzek, v tuhle chvíli ale mají vyjednávání pauzu a nikdo neví, co přesně bude dál. Právě to je možná důvod, proč někdo celý obchod prásknul médiím. Tlak veřejnosti by totiž mohl celou situaci vyřešit, nebo alespoň ukázat, jak by na ní reagovali filmoví fanoušci.

Správně jste už přišli na to, že by Disney získal hlavně práva na X-Meny, Deadpoola a Fantastickou čtyřku, jež by Marvel určitě začlenil do svého filmového vesmíru. "Malým bonusem" by pak bylo získání Smrtonosné pasti, Vetřelce, Predátora nebo Planety opic, a samozřejmě také Avatara, který už má mimochodem atrakci v Disney Worldu.

Třešnička na dortu? Za tu je považován návrat kompletních práv na Star Wars k Lucasfilmu, což by umetlo cestičku k vydání kinoverzí původní trilogie. To všechno je ale samozřejmě jen teorie, která se začne zhmotňovat až ve chvíli, kdy se Disneyovci a Foxové vrátí k jednacímu stolu.

Uvítali byste tenhle velký obchod? Anebo se ho spíš bojíte? Koukejte se vypovídat v diskuzi. V každém případě ale čekejte záplavu reakcí a detailů, protože tak velkou zprávu Hollywood rozhodně nepřehlédne...

---

Vytáhni v hospodě: Disney by nákupem Foxů pořádně nakopnul i svoji streamovací službu, na níž se v roce 2019 sejdou všechny filmy a seriály, které má pod palcem.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (62)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace