Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V čem Wonder Woman nepasuje k Batman vs. Superman?


ikona
KarelR
batman vs. supermanwonder woman
Gal Gadot se konečně vyjádřila ke změně, kterou Diana absolvovala mezi svým debutem a veleúspěšnou sólovkou. 

"Před 100 lety jsem opustila lidstvo. Utekla jsem od století hrůzy. Lidé stvořili svět, ve kterém se nedá spolupracovat."

Určitě si pamatujete, že Wonder Woman pronese tuhle větu na Supermanově pohřbu na konci Batman vs. Superman (důkaz kdyžtak tady). Její stoletá absence vysvětlovala, proč o ní nikdo neslyšel, a navíc šikovně vnadila na chystanou sólovku. Určitě jsem nebyl jediný, koho zajímalo, jaká hrůza zlomila Dianinu vůli a zahnala ji na konci první světové války zpátky na Themysciru. Na konci Wonder Woman mě tedy vcelku překvapilo, když nejslavnější superhrdinka nikam neutekla.

Diana vlastně udělá pravý opak toho, o čem sama mluví v předchozím filmu. Rozhodne se nikdy nevzdat a neustále za lidstvo bojovat, což je příhodnější jednak pro sequely (dvojka se má odehrávat v 80. letech v Americe) a jednak pro celkový tón DC vesmíru, který chce Geoff Johns udělat optimističtějším. Jak asi víte, kolem premiéry Wonder Woman se k téhle nesrovnalosti nikdo nevyjádřil. Gal Gadot teď ale konečně přiznala, že o ní dobře ví a že je součástí tolik řešených úprav:

"Někdy se v tvůrčím procesu ustanoví něco, co se ukáže být špatným rozhodnutím. Naštěstí to ale vždycky jde opravit a změnit. Wonder Woman na lidstvo nikdy nezanevře."

Johns, jenž měl na svědomí poslední verzi scénáře (a momentálně píše Wonder Woman 2), tak opravdu hází Snyderův rozjezd přes palubu. Už teď je jasné, že nedovolí comeback depresivního Supermana, a nejspíš může i za to, že Batman přestane zabíjet padouchy na potkání. Ze tří zlomených hrdinů se tak v nejbližší době stanou majáky superhrdinské naděje, které budou ladit se svými comicsovými předobrazy.

Rozhodně se tak neupínejte na nic, co Snyder vymyslel v Muži z oceli a Batman vs. Superman. Překopání 100 let v životě Wonder Woman ukazuje, že je budoucnost pro DC mnohem důležitější než minulost, a když něco nebude pasovat ke starým filmům, jednoduše se na to "zapomene".

Správně myslíte na to, že podobně funguje propojený vesmír X-Menů, kde se slepé odbočky také házejí za hlavu. Dejte tak v diskuzi vědět, jestli vás rozbíjení kontinuity u DC trápí (řešil vůbec někdo upravenou minulost Wonder Wonder?), anebo jste rádi, že se na ní kašle a upřednostňují se potřeby nových filmů.

---

Vytáhni v hospodě: Vzpomínáte si, jak Flash v Batman vs. Superman přicestuje z budoucnosti, aby Bruceovi řekl, že je Lois klíčem? Docela bych se vsadil, že tenhle Snyderův nápad také potichu zmizí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace