Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: komedie Bajkeři


ikona
Mr. Hlad
bajkeřiprvní dojmy
Jak se nám líbila nová česká komedie, v níž tři hrdinové vyrazí na kole na výlet a dělají u toho legrační věci?  

Tak jsme si zase vyrazili do kina na poctivou českou legraci a film s pohodovou letní atmosférou, ve kterém se jezdí na kole, mladí kluci zkouší legračně a nešikovně mluvit s holkama a tvůrci doufají, že z toho boudou další Snowboarďáci. No a my se vás pokusíme přesvědčit, abyste na to nešli do kina a vyrazili dělat něco jiného. Třeba uklízet vajgly na Václavák.

Jak to vidí Rimsy:
Jaképak dojmy byste čekali? V souladu s očekáváními představují Bajkeři komerčně zajímavý, ale kvalitou mizerný tuzemský snímek, na němž toho moc ke chválení nenajdeme. O dno typu Sezn@mka se nejedná, letošní českou největší zoufalostí už nejspíš zůstanou Muzzikanti, přesto lze tohle cyklistické dobrodružství s klidným svědomím nedoporučit. Kladů bychom našli opravdu jen pár, osobně mi nevadily výkony Hany Vagnerové a Pavla Nečase, kteří v rámci možností hrají, co mají. Mladý ansámbl v čele s Adamem Mišíkem, chodící zárukou špatného filmu, však přísná měřítka nesnese. Řemeslo vyloženě odporné není, hlavní chyba je ve scénáři a dialozích. Obě tyhle složky jsou strašlivě hloupé, nikam nevedoucí, roztahané. Důkladnější hejt si nechám na recenzi, zatím si buďte jisti jen tím, že o zajímavou teenagerskou komedii navazující na tradici Snowboarďáků se fakt nejedná. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Jako kdyby to napsal a režíroval někdo, komu je pětadevadesát a když na ulici vidí mladého člověka, přejde na druhý chodník, protože se bojí, že mu vrazí injekci s marihuanou do oka a umlátí ho internetem. Hlavní trojice ve složení „závislý na netu, závislý na hrách a pupkatý youtuber“ dělá legraci tak, že padá při stavění stanu nebo neví, co je to táborák. A vám je za hrdiny i tvůrce stydno. Tedy až do okamžiku, než zjistíte, že všichni chlapi v tomhle filmu jsou víceméně úchylové a má to být legrační. Není. Je to jen hodina a půl (subjektivně dvakrát tolik) zoufalých pokusů rozesmát, která ale zklamává i v práci s těmi nejotřepanějšími klišé a krom otravných hrdinů má i povětšinou dost špatné herce. A jako bonus občas dojde i na střih, díky kterému totálně ztratíte přehled, co se na plátně vůbec děje. Nebrat. Ani zadarmo.

Recenzi čekejte, až se dáme psychicky dohromady. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace