Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Parta kolem Batmana a Supermana mění plány


ikona
Mr. Hlad
aquamanbatmandcflashjustice leaguesupermanzack snyder
Jak to bude s filmovým DC Universe? Comicsové hrdiny čekají u Warnerů změny. A docela velké. 

Už za pár týdnů se do kin podívá Justice League, týmovka od Warnerů a DC, která by chtěla kopat první ligu vedle Avengers. Pochopitelně není bez šance a komerční úspěch Wonder Woman, jakkoliv byl překvapivý, dal studiu nový vítr do plachet. Ale my filmu pořád tak nějak nevěříme. Zack Snyder nás jako režisér svým Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti dost zklamal a tady navíc došlo k přetáčkám a úpravám a projekt nakonec po rodinné tragédii převzal Joss Whedon. V každém případě důvodů, proč očekávat další zklamání, je dost. U Warnerů jsou ale evidentně taky nervózní a vypadá to, že začínají přehodnocovat své comicsové plány. A celkem zásadně. 

 

Diane Nelson a Geoff Johns, pravděpodobně nejdůležitější lidé v pozadí, totiž prý pomalu opouští myšlenku velkého filmového univerza. Asi jim konečně začíná docházet, že je blbost pokoušet se dohnat Marvel během tří čtyř filmů a že tahle zkratka jednoduše nemůže fungovat. Rozhodně to ale neznamená restart. Spíš půjde o to, že jednotlivé filmy budou mnohem méně tlačit dopředu fakt, že se odehrávají ve stejném vesmíru. Aquaman, Batman a Superman tak můžou spolupracovat v Justice League a třeba se i někde mihnout v nějakém cameu, ale prioritou budou jejich filmy, jejich světy a jejich snad nějak výrazně osobité filmové podoby. Jejich propojení jde však jednoduše na druhou kolej. A proč vlastně ne? U Marvelu to jde taky. Fantasy zastupuje Thor, první Captain America je dobrodružné retro, druhý špionážní trhiller, Ant-Man hraje na komediální notu... A funguje to.

 

Něco podobného se koneckonců dalo trošku čekat, když jsme se dozvěděli, že se chystá (do filmového vesmíru nepatřící) origin Jokera. Ten bude režírovat Todd Phillips, produkovat by ho měl Martin Scorsese, ale s účastí Jareda Leta se nepočítá. Bylo jasné, že u Warnerů vymýšlí nějakou divočinu, ale víte co? Asi je to dobře. Snyder dostal svou šanci, a i když by bylo nefér tvrdit, že ji projebal, minimálně co se tržeb týče zůstalo ambiciózní BvS daleko za očekáváním. Uvidíme, jak dopadne Justice League, ale Warneři jednoduše nejspíš chtějí zpomalit a místo velkého filmového vesmíru budovat jednotlivé filmy, které budou fungovat samy za sebe. A budou dobré. A kdo ví, třeba se pak dočkáme i další týmovky, která nebude vypadat jako něco, co vzniklo jen proto, že to u konkurence vydělává obrovské prachy.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace