Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce nového Blade Runnera míří do Egypta


ikona
Mr. Hlad
blade runnercleopatradenis villeneuvedunejames bond
Královna Egypta se dočká nového filmu. A bude u toho filmař, jehož jméno slibuje hodně dobrou podívanou.  

Sci-fi Blade Runner 2049 je podle zámořských kritiků jeden z nejlepších filmů roku a my si to na vlastní oči ověříme už za pár dní. Zatím to ale vypadá, že Denis Villeneuve natočil další pecku a možná svůj vůbec nejlepší film, což je sakra dobrý výkon na někoho, kdo má na kontě Příchozí, Zmizení nebo Sicario. Snad se mu bude dařit i u diváků. Každopádně tenhle kanadský filmař už se nejspíš natrvalo usídlil mezi hollywoodskou smetánkou a zařadil se k absolutní režisérské špičce. A k lidem, o které je sakra velký zájem. Daniel Craig by ho rád viděl jako tvůrce další bondovky, sám Villeneuve se chystá na novou adaptaci Duny, ale dost možná to nakonec dopadne úplně jinak. 

 

Denis Villeneuve by se totiž měl ujmout dlouho chystaného velkofilmu Kleopatra. Verze s Elizabeth Taylor je jeden z nejopulentnějších filmů všech dob a ve své době šlo o nejdražší produkci vůbec. Dnes jde o absolutní klasiku, ale možná i to je důvod, proč jsme se pořádné nové Kleopatry zatím nedočkali. Na příběhu legendární egyptské panovnice, které ležel u kolenou i Caesar, si v minulosti vylámali zuby David Fincher, James Cameron nebo Paul Greengrass. Villeneuve by však měl začít od začátku, to znamená, že jeho Cleopatra hned tak nedorazí a klidně si před ní může střihnout ještě jeden nebo i víc filmů. Rozhodně se ale dá čekat, že půjde zase o hodně zajímavou podívanou. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Okolo hlavní role se dlouho motala Angelina Jolie. Uvidíme, jestli se tvůrcům připomene. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace