Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel legendární Harry Dean Stanton z Vetřelce a Zelené míle


ikona
KarelR
harry dean stantonripvetreleczelena mile
Zase jsme o jednu nesmrtelnou hereckou tvář chudší. 

V 91 letech nás opustil další z herců, kteří mnoho let dokazovali, že není malých rolí. Ať jste Harryho Deana Stantona obsadili do čehokoliv, vždycky dokázal zaujmout. Časem se tak stal oblíbencem filmových fajnšmekrů, kteří věděli, že jeho kariéra nekončí u Vetřelce, Zelené míle nebo Útěku z New Yorku.

Kdepak, Harry Dean Stanton je jedním z herců, kteří byli "prakticky ve všem". Jen tak z voleje patří do jeho portfolia i Frajer Luke, V žáru noci, Kellyho hrdinové, Pat Garrett a Billy Kid, Kmotr II, Poslední pokušení Krista, Zběsilost v srdci, Strach a hnus v Las Vegas, Příběh Alvina Straighta nebo Městečko Twin Peaks. A jak možná víte, když Joss Whedon sháněl do Avengers "někoho jako Harryho Deana Stantona", nakonec musel obsadit Harryho, i když prý moc netušil, co jsou to sakra nějací Avengers.

Harry Dean Stanton ve vystřižené scéně z Avengers

Kariéru Harryho Deana Stantona pořádně nakopla road movie Paříž, Texas od Wima Wenderse (jeho první hlavní role) a naposledy vyrazí do kin v dramatu Frank and Ava. Že byste o něm chtěli vědět něco víc? V tom případě si dejte na rozjezd dokument Harry Dean Stanton - zčásti fikce a pak začněte pročesávat internet. Blízký kamarád Jacka Nicholsona (a dalších hollywoodských bardů) totiž nastřádal takovou kupu zážitků, že by se o něm mohl klidně natočit celý seriál.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace