Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Projekt 100 ve znamení sci-fi


ikona
Mr. Hlad
brazilmatrixplanet of the apesprojekt 100terry gilliam
Neo, Terry Gilliam, opičáci, Karel Zeman a cesta k Měsíci. Letošní Projekt 100 nabízí pět filmů. A všechno to jsou totální pecky.  

Přehlídka Projekt 100 nám od roku 1995 přinesla do kin obrovskou hromadu klasických, ale i přehlížených filmů ze zahraničí i od nás. Právě díky němu jsme si na plátně mohli vychutnat největší filmové pecky všech dob, letošní ročník však bude trošku jiný. Organizátoři se rozhodli pojmout ho jako žánrovou přehlídku a prostor dostane jen a pouze science fiction. I tady se ovšem podíváme do daleké i blízké minulosti, do zahraničí i k nám. A nabídka je letos vyloženě luxusní. 

 

Absolutní filmovou klasiku bude reprezentovat Cesta na Měsíc Georgese Mélièse, ve které hrdinové putují k Měsíci v náboji vystřeleném z obřího děla. Letos mimochodem tenhle film slaví sto patnáct let. Šedesátá léta zastupuje nestárnoucí Planeta opic s Charletonem Hestonem a jedním z nejlepších filmových závěrů vůbec (pokud nevíte, o čem je řeč, tak fofrem do kina!), osmdesátá léta pak lehký bizár a výprava do dost podivné budoucnosti v Brazil Terryho Gilliama a dojde i na moderní klasiku Matrix, tady vás nějakým popisem nebudu urážet. A že sci-fi umíme i u nás, vám ukáže nestárnoucí Cesta do pravěku Karla Zemana. Bude na co koukat, bližší informace najdete na webu Projektu 100, takže teď už zbývá jen hlídat, kdy tyhle pecky budou promítat někde blízko vás. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace