Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Temná věž


ikona
Mr. Hlad
dark toweridris elbamatthew mcconaugheyprvní dojmytemna vez
Problémy provázený projekt, který za mořem vyhořel u kritiků i u diváků, míří k nám. Čeká nás filmové překvapení, nebo je lepší se tomuhle kousku vyhnout? 

Adaptace slavné série Stephena Kinga Temná věž se chystala sakra dlouho a vylámali si na ní zuby Ron Howard nebo J.J. Abrams. Teď je konečně v kinech, ale podle zahraničních reakcí a názorů fanoušků výsledek úplně neodpovídá očekávání. Co si o ambiciózní westernové fantasy myslíme my?

Jak to vidí Rimsy:
Možná je tentokrát přání otcem myšlenky, ale s výslednou podobou Temné věže jsem dost spokojený. Kombinace neprvoplánových herců a fantasy tematiky se mi od začátku líbila a Nikolaj Arcel mě opět nezklamal. McConaughey je správně slizký a Elba, přestože kdovíkolik prostoru vlastně nemá, taky potěšil. Hlavní výhodou je však stopáž, která se drží na rozumné délce, a celá hodina a půl příjemně odsýpá. Na vedlejší postavy se tak moc nedostane, stejně jako na propracování pozadí a motivace hlavních hrdinů. Což je trochu škoda, ovšem v dnešní době ukecaných a roztahaných blockbusterů s tím vlastně ani problém nemám. Temná věž je příjemně nepřeplácanou fantasy, která v kině bez problémů zabaví. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Nikdy bych neřekl, že hodina a půl se může takhle táhnout. Temná věž má svoje momenty, McConaughey i Elba sedí do svých rolí výtečně a v akčních scénách si je Nikolaj Arcel jistý, bohužel je to ale celé dost banální, obyčejné a nudné. Dějově Temná věž nikdy a ničím nepřekvapí, což v momentech, kdy se tváří jako akční béčko, nevadí. Bohužel se však častěji pokouší předstírat, že jde velkolepou fantasy plnou fascinujících světů, jiných dimenzí, děsivých monster a tajuplných bytostí. A vzhledem k tomu, že výpravy mimo naši realitu končí v poušti, kde je jeden zábavní park, jedna vesnice a několik zcela nezajímavých vedlejších postav, působí to trochu srandovně. Temná věž vypadá jako pilot k ambicióznějšímu fantasy seriálu, který by chtěl v následujících epizodách a sezónách svůj svět teprve divákům ukazovat. Naneštěstí toho napoprvé předvede tak málo, že nemám ani v nejmenším chuť být u toho i příště (i když žádné příště asi stejně nebude). Průšvih to není, ale vyloženě zajímavých věcí, kvůli kterým bych vás posílal do kina, se tu fakt moc nenajde.

Recenzi čekejte velmi brzy. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace