Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shaft se vrací


ikona
Mr. Hlad
samuel l. jacksonshaft
Shaft + Shaft + Shaft. V novém příběhu jednoho z největších filmových drsňáků vůbec se sejdou tři generace hrdinů.  

Nejikoničtější filmoví drsňáci sedmdesátých let jsou Harry Callahan, Pepek Doyle a John Shaft. Ty dva zná skoro každý filmový fanda i u nás, s tím třetím je to složitější. Zatímco Clint Eastwood a Gene Hackmana si dovedli najít cestu k evropských divákům, Richard Roundtree to měl trochu složitější, žánr blaxploitation byl totiž především o černošských hrdinech a pro černošské publikum, a to se logicky do Evropy prodává dost blbě. Ale filmy Detektiv Shaft, Shaft skóruje a Shaft v Africe si nakonec cestu k fanouškům drsných detektivek našly. A když už ne ty, tak alespoň remake s Shaftovým synovcem, ve kterém v roce 2000 zazářil Samuel L. Jackson.

 

Proč takhle obsáhlý úvod? Protože se chystá další film, k němuž režisér Tim Story přistoupí trošku nečekaným způsobem. V nové verzi se totiž objeví jak úplně nový Shaft, kterého si zahraje Jessie T. Usher z druhého Dne nezávislosti, tak i Richard Roundtree a Samuel L. Jackson, dostaneme tak tři generace černošských superdrsňáků v jednom filmu. Nebo spíš dvě, nejmladší ze Shaftů totiž sice bude agent FBI, ale jeho specializací by měl být lov high-tech zločinců, takže by se měl cítit lépe za klávesnicí než v nějaké zaplivané uličce, kde by kopal do hlavy drogového dealera. Okolnosti ho ovšem pošlou do terénu, kde má dělat parťáka tátovi Jacksonovi a ti dva budou mít pochopitelně dost odlišný přístup k práci.

No... docela nás štve, že se další film o superdrsňákovi Shaftovi mění v buddy komedii, ale alespoň u toho budou Jackson a Roundtree. Tak můžeme doufat, že z toho nakonec vyleze i fajn film. I když asi o dost jiný, než by se fanouškům líbilo. Natáčení by mělo začít už na podzim.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace