Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Atomic Blonde


ikona
KarelR
atomic blondecharlize therondavid leitchprvni dojmy
Charlize Theron jede vybít všechny padouchy v Berlíně. Měli byste to vidět? 

Kaskadérští experti Chad Stahelski a David Leitch se v roce 2014 vrhli na režii a natočili skvělého Johna Wicka. Stahelski letos v únoru vytasil dvojku, no a Leitch teď nabízí adaptaci comicsu The Coldest City, který se odehrává během pádu Berlínské zdi. Charlize Theron tak jako agentka Lorraine Broughton řádí v 80. letech v Německu. A protože měla Atomic Blonde silnou trailerovou kampaň, možná vás bude zajímat, jestli na ni potřebujete vyrazit do kina.

Jak to vidí KarelR

Připravte se na nejlepší akční scénu roku, která je bohužel schovaná v děsně průměrném špionážním thrilleru. Ano, jak jste uhodli z trailerů, Atomic Blonde je v podstatě vizuální porno s Charlize Theron, v němž se pro sexy záběr nikdy nejde daleko. Příběh je ale tak lopotný a hlavně zamotaný, že vlastně nevím, o co komu sakra šlo a co přesně se většinu času na plátně dělo. Ještě že asi ve dvou třetinách filmu přijde vypiplaná řežba, která se vám nesmazatelně zapíše do paměti (a postaví Charlize po bok Keanu Reevese). Bez ní by totiž Atomic Blonde byla jen nevýrazným pokusem o ženského Johna Wicka, který mimo fajnové akce a žhavé lesbické scény nenabízí nic extra zajímavého.

 

Jak to vidí Cival

Atomová blondýnka na Johna Wicka nemá. Po akční stránce se mu vyrovná jen jednou – pravda, možná ho i překonává – protože desetiminutová scéna okolo schodiště a následná automobilová honička, to vše zdánlivě na jeden záběr beze střihu, to je naprosto luxusní, výjimečná a po všech stranách dokonalá ukázka akčního řemesla. Bohužel zbytek filmu ji obaluje trochu na sílu, zdaleka ne tak epesním způsobem.

Nejdřív sedmdesát minut sledujete celkem tuctovou špiónskou story z Berlína na konci Studené války, přičemž příběh není dostatečně strhující, postavy dost charismatické a akční scény dost kulervoucí, abyste se mohli parádně bavit. Na konci už to do sebe zapadá trochu lépe, pořád ale jako by se servíroval jen wickovský odvar, jemuž chybí utrápená kukadla Keanu Reevese a zuřivost jeho postavy. Charlize je sice fešná, občas poškádlí hormonální soustavu a nejen feministky budou mít radost z toho, že jako žena totálně zastiňuje umolousané chlápky. Ve výsledku ji ale v nějaké dvojce vidět vlastně už ani nepotřebuju.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace