Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #409 o Spideym a bouračkách


ikona
Mr. Hlad
john wickmarvelspider-manvíkendový výplach
Jak dělal Tobey Maguire konkurz na Spider-Mana? Je větší drsňák Black Panther nebo John Wick? A jak to vypadá na místech, kde se točily slavné filmové scény?  

Prázdninový výplach

Trailer týdne
Když se před pár lety objevila první upoutávka na Johna Wicka, docela nám vytřela zrak. A naštěstí to platí i o filmu, který má dost fanoušků na to, aby se mezi nimi našel alespoň jeden kreativní. A ten vzal první film, trailer na marvelovského Black Panthera, z něj vyraboval hudbu a udělal úplně novou upoutávku, ve které to Keanu Reeves kosí tak, že byste do toho kina určitě zašli hned znovu.

Seriál týdne
Hra o trůny se se svou novou sezónou objeví na HBO už za pár dní, takže materiálů k ní je hromada. Magazín Time se rozhodl napsat velký článek o zákulisí a natáčení, ale kliknout byste si na něj měli hlavně kvůli tomu, že tam jsou sakra dobré fotky všech hereckých hvězd. 

 

Nápad týdne
O Pixarech rádi píšeme, že jde o studio plné lidí s obrovskou fantazií a nekonečnou hromadou nápadů. A pak vypustí do světa třetí Auta a trochu nám to vezme vítr z plachet. Na druhou stranu právě sequely vydělávají na ty originální filmy a nápadů je podle všeho pořád dost

 

Lokace týdne
Máloco potěší filmového fandu tak moc, jako když navštíví místo, kde se točila nějaká jeho oblíbená scéna. Phil Grishayev ale tohle hledání slavných lokací povýšil na umění a jeho instagram jde použít jako solidní zdroj inspirace, pokud zrovna plánujete nějaký výlet. 

 

Nepovedené záběry týdne
V tomhle století jsme dostali už sedm filmů se Spider-Manem, pokud počítám i Občanskou válku. A z jeho sólovek je nejlepší pořád dvojka, ve které Peter Parker změřil síly s Doctorem Octopussem a Sam Raimi z toho udělal jeden z nejlepších comicsových filmů vůbec. Ale ne všechno šlo při natáčení jako na drátkách, což vám potvrdí i dobové video se zkaženými záběry. 

 

Casting týdne
Tobey Maguire o sobě sice v poslední době nedává moc vědět, ale asi ani nemusí. Pro jednu diváckou generaci bude navždycky Spider-Manem a díky téhle roli si přišel nejenom na hromadu fanoušků, ale i na spoustu prachů. Musel si ji ovšem vybojovat. A jeho casting vypadal takhle.

Jízda týdne
Že Hollywood občas natočí film podle atrakce v zábavním parku, víme už dlouho. Po úspěchu Pirátů z Karibiku se tomu ale už nesmějeme. Přesto to obvykle funguje obráceně. Po úspěšném filmu se postaví v Disneylandu nebo Universal Studios horská dráha nebo jiná volovina, která vychází z filmové předlohy. A tady se o nich něco dozvíte. 

 

Hvězdy týdne
Dnes zná jejich jména celý filmový svět, před pár lety to ale byly skoro neznámí lidé, kteří museli v Los Angeles spát ve stínu toho obřího nápisu Hollywood a živili se tím, co našly v popelnicích, případně zavraždili nejslabšího jedince ze svého gangu, vyudili ho a sežrali. Alespoň takhle já si představuju život začínajícího herce. Teď je situace úplně jiná, ovšem pokud vás zajímá, jak vypadali marvelovské hvězdy před tím, než se z nich stali Spider-Man, Vulture, Black Widow a další, tak si klikněte sem

 

Bouračky týdne
Na Joblu udělali další stylovou topku. A já moc nevím, co o tom napsat, protože samotný název mluví sám za sebe. Jo, TOP 10 automobilových bouraček. Líp to asi fakt popsat nejde, takže já už se dál nebudu snažit a vy si prostě klikněte sem

 

Duel týdne
Donner natočil spoustu pecek, ale podle očekávání vyhrála Smrtonosná zbraň. Proti tomu se nedá říct ani popel. Přesto každému doporučuji sjet si krom dalších dílů i Goonies, Mavericka, Supermana a samozřejmě Přichází Satan! A vlastně skoro všechno, v čem měl jeden z nejméně doceňovaných režisérů vůbec prsty. 

 

Tentokrát se mrkneme na Spider-Mana a zajímalo by nás, který Spideyho záporák vás bavil nejvíc. Vybíráme pochopitelně z šesti hraných filmů, které se objevily od roku 2002. Jméno zloducha napište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace