Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co zajít ve Varech?


ikona
Mr. Hlad
baby driverhanekejames cameronkarlovy varyterminatorwind river
Filmové klasiky, novinky renomovaných tvůrců, ambiciózní dokumenty i Arnold Schwarzenegger. Letošní Vary mají něco pro každého.  

Padesátý druhý filmový festival v Karlových Varech začíná už dnes a trvat bude do osmého července. To je dost času na to, abyste si tam zajeli a zašli si na nějakou pecku nebo vyzkoušeli filmové překvapení, bude jich tam letos dost. Krom toho tam můžete narazit na Civala a Rimsyho, ale třeba taky na Caseyho Afflecka, Umu Thurman nebo Jeremyho Rennera. A i když možná budete mít z médií pocit, že Karlovy Vary jsou především o večírcích, chlastačkách a šanci vyfotit se s někým slavným v drahých hadrech, důležité jsou přeci jenom pořád hlavně ty filmy. A my vám doporučujeme těhle patnáct

Pěkně blbě, r. Michael Showalter: Nezávislá romantická komedie o sympaťákovi, která se chce usmířit se svou holkou. Bohužel je problém v tom, že jeho přítelkyně leží v nemocnici v kómatu.

Wind River, r. Taylor Sheridan: V Cannes oceněný thriller o pátrání po sériovém vrahovi, jenž řádí uprostřed ledové pustiny a po krku mu jdou Jeremy Renner a Elizabeth Olsen. Režijně debutuje scenárista Hell or High Water Taylor Sheridan. 

Baby Driver, r. Edgar Wright: Akční jízda o mladém řidiči, který pomáhá s útěkem bankovním lupičům. Když chce však kariéru pověsit na hřebík, zjistí, že jeho kolegové z toho nemají ani trochu radost.

Terminator 2: Den zúčtování ve 3D, r. James Cameron: Dost možná nejlepší akční sci-fi všech dob, ve kterém Arnold přichází z budoucnosti, aby ochránil Johna Connora a jeho matku. James Cameron i Arnie v nejlepší formě a teď navíc i ve 3D!

Happy End, r. Michael Haneke: Držitel Zlaté palmy navazuje na svůj film Láska a vrací se k několika jeho postavám. Tentokrát ale bude vyprávět o tom, jak se rozpadá rodina tváří v tvář uprchlické krizi.

Oklamaný, r. Sofia Coppola: Nicole Kidman, Elle Fanning a Kirsten Duns se ujmou zraněného vojáka Colina Farrella, který ale rychle zjišťuje, že být opečovávaný několika ženskými nemusí být zdaleka tak příjemné, jak se mu zpočátku zdálo.

Křižáček, r. Václav Kadrnka: Český příspěvek do hlavní festivalové soutěže se točí okolo kluka, který se ve středověku rozhodne vyrazit na vlastní pěst za dobrodružstvím. Po jeho stopě se vydává otec Karel Roden, má ale vůbec šanci ho najít?

Svět podle Daliborka, r. Vít Klusák: Režisér Českého snu se pokusil natočit profil takového obyčejného dobrosrdečného nácka z České republiky. Seznamte se s Daliborkem. Možná se mu budete smát, ale trošku vás asi i zamrazí.

Druhá strana naděje, r. Aki Kaurismäki: Svérázný finský režisér vypráví příběh o syrském uprchlíkovi a podomním prodejci košil, kteří spolu putují světem. Nebude chybět osobitý humor i melancholická atmosféra.

Obchod na korze, r. Ján Kádar, Elmar Klos: Drama, které naší zemi vyneslo prvního Oscara se točí okolo chlapíka, jenž zapojí do projektu arizace židovského majetku a stane se správcem obchůdku židovské vdovy. Film bude uvedený v restaurované kopii. 

Vůně ženy, r. Martin Brest: První a zatím bohužel i poslední film, který vynesl Oscara legendě jménem Al Pacino. Tady si zahrál slepce, jenž se chystá skončit se životem, ještě před tím se ale hodlá naposledy pořádně pobavit. Možná ale, že s pomocí mladého ošetřovatele ještě najde chuť žít.

Odnikud, r. Fatih Akin: Za nový thriller Fatiha Akina získala Diane Kruger cenu za nejlepší herecký výkon v Cannes. Když se však její nejbližší stanou obětí bombového útoku a spravedlnost nejedná, rozhodne se pomstít je sama.

Western, r. Valeska Grisebach: Novinka od producentů hitu Toni Erdmann se představila už na festivalu v Cannes a točí se okolo německých dělníků kteří odjeli pracovat do Řecka. A střet dvou kultur je jen otázkou času.

Untitled, r. Michael Glawogger, Monika Willi: Neobvyklý dokument původně natáčel Michael Glawogger při své cestě kolem světa, tu však nedokončil a v roce 2014 zemřel na Malárii. Materiálů se tak ujala Monika Willi a pokusila se sestříhat z nich film, který by popsal režisérovu cestu a svět, který viděl a který ho možná i stál život.

Příchozí, r. Denis Velleneuve: Podle MovieZone nejlepší film loňského roku, v němž Jeremy Renner a Amy Adams hledají společnou řeč s návštěvníky z vesmíru. Dřív, než na ně lidstvo hodí atomovky. Dost možná poslední šance vidět tenhle vynikající film na velkém plátně.

Pokud do Varů jedete, tak si to užijte a filmy vybírejte tady. A nebojte se podělit s námi o vaše tipy. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace