Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
V květnu můžete u televize dohnat výherce několika Oscarů, nebo si dát pořádný comeback M. Night Shyamalana. 

V prosinci šla do kin kupa blockbusterů a v lednu kupa oscarovek, vybrat nějaké pecky ale tentokrát nebylo snadné. Jako by byl přelom roku tak trochu zakletý a nabízel jen minimum filmů, které neskončily v nevýrazném průměru.

Já, Daniel Blake
Vyšlo: 10. května 2017
Cena: 225 Kč (DVD)

Správně tušíte, že tuhle festivalovku viděl jen Rimsy, takže vás svěřím do jeho rukou: "Ken Loach je i s osmi křížky na krku ve formě a předkládá nenápadné, leč o to silnější sociální drama o pár lidech, co se ocitli v běžných, ale nezáviděníhodných situacích. Právě všednost charakterizuje celé dílo, stejně jako minimum patosu i ve vypjatých chvílích, na které se vyplatí počkat." Kino jste určitě minuli, tak Daniela koukejte dohnat teď. (7/10)

 

La La Land
Vyšlo: 24. května 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray v Mediabooku)

Damien Chazelle se skvěle uvedl Whiplashem, kterým chtěl vlastně jen získat peníze na La La Land (a jen tak mimochodem natočil desítkový film!), a i letos si dal útok na Oscary. Tři kousky pro bubenické drama následovalo šest zářezů pro jeho muzikálového nástupce, který je dost osobitý, hravý i krutý na to, aby si všechny ty ceny zasloužil. Osobně jsem čekal ještě trochu víc, přeci jen jsem cílovka v každém směru. I takhle je ale La La Land výbornou vztahovkou, která umně prodává jak parádní hudbu, tak silnou ústřední romanci. (8/10)

 

Rozpolcený
Vyšlo: 24. května 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Shyamalan je oficiálně zpátky a všichni z toho mají velkou radost. Jeho Rozpolcený mohl být klišovitým žánrovým standardem, Shy ale servíruje thrillerovou lahůdku, v níž sedí každý herec i každý twist. Jen těžko se věří tomu, že "indický Hitchcock" takhle našel ztracenou formu. Buďme ale rádi, že to dokázal, protože světu zase jednou vytřel zrak a může díky tomu kutit vytoužený sequel. (8/10)

 

Dále v květnu vyšlo: Assassin's Creed, Den dobytí Bastily, Divoké vlny 2, Imperium, Hra o všechno, Manžel na hodinu, Monster Trucks, Pasažéři, Pod rouškou noci, Proč právě on?, Resident Evil: Poslední kapitola, Spojenci, V pasti, Velká čínská zeď, Všechno nebo nic, xXx: Návrat Xandera Cage

Nashle u červnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace