Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strážci Galaxie si už podmaňují svět, bodoval Tollywood


ikona
Cival
disneyemma watsonmarvelrychle a zběsilerychle a zběsile 8salma hayekstrážci galaxietom hankstržbyvin diesel
Příznivci white-power musí smutnit, protože na vrcholu žebříčku máme neskutečný mix etnik i národností. A to už ve světě válí zelení i modří superhrdinové... 

Jak si vytyčili, tak jedou. Disney si z Marvelu udělal běžící pás na nové hity pro celou rodinu, málokde mu to ale funguje v každém detailu tak skvěle jako u Strážců Galaxie.

Neokoukaná týmovka se naprosto nečekaně stala v Americe třetím nejúspěšnějším filmem roku 2014, a to nejen kvůli marketingové masáži, ale hlavně díky zábavnosti filmu samotného a sympatičnosti zúčastněných postav. Lidi tuhle partu prostě milují. Proto bylo zřejmé, že napodruhé to bude ještě větší ekonomická jízda a že nebude problém povyskočit ze 773 globálních milionů rovnou na miliardu.

A přesně tak to funguje i v reálu. Strážci Galaxie 2 se rozjeli zatím teprve v některých zemích mimo Severní Ameriku (a ne, není mezi nimi Čína, Rusko, Japonsko nebo... Česko), ale všude se jim daří zhruba o polovinu líp než minule, takže už po prvním víkendu mají na kontě 101 milionů dolarů. Pohodový rozjezd podle plánu, který překonává drtivou většinu marvelovek. Tak uvidíme, jak za týden v zámoří... 

 

V podstatě stejně úspěšná byla v globálním měřítku osmička Rychle a zběsile, kterou jsem za miliardu pochválil už včera v noci. Aktuální mezisoučet je na kolosálních 1,06 miliardy po pouhých třech víkendech v distribuci, z kteréhožto balíku v zámoří tentokrát přibylo 19,3 milionu. Žádná velká pálka, přeci jen v pokladnách je tenhle flák fakt víc rychlý a zběsilý, než že by byl vytrvalý - na první místo pořadí to ale pohodově stačilo, stejně jako na přiblížení se dvoustovce jen z Ameriky.

Vin a spol. mají splněno, pár desítek milionů ale ještě bez větší námahy přidají.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE RYCHLE A ZBĚSILE 

 

Velká překvápka ale přicházejí na druhé a třetí pozici - a docela ironicky potvrzují, že Amerika není zdaleka tak etnicky a rasově „čistá“, jak si myslí třeba mistr Trump. Stříbrná totiž skončila nezávisle distribuovaná „hispánská“ komedie How to Be a Latin Lover, která navzdory otřesným trailerům a průměrným recenzím zvládla vydolovat z pouhé tisícovky kin 12 milionů dolarů (zajímavostí je mimochodem to, že se v ní sešly vedle Eugenia Derbeze sexbomby hned tří generací - Raquel Welch, Kristen Bell a za nás stále nej Salma Hayek). Uvidíme, jak tenhle jasný komerční úspěch namotivuje další neznámé komedianty jiného etnického původu ve snaze o dobývání té velké Ameriky.

Velkou peckou je pak přijetí tollywoodské fantasy Baahubali 2: The Conclusion. Jo, fakt jsem napsal tollywoodské, ale nebudu machrovat, že jsem věděl o rozdílu mezi Tollywoodem a Bollywoodem, vlastně se v tom furt úplně nevyznám, ale prý je jedno bengálská produkce, druhé ten proslulý Hollywood od Bombaje - tak mi aspoń napovídá wikina, ve které tak Baahubali 2 nálepkují. Už první díl udělal ve dvou stovkách amerických kin šest milionů, dvojka zvládla dokonce milionů deset, a to hned o prvním víkendu! Stačilo to na třetí příčku a suverénně nejlepší průměr tržeb na jedno kino z celého pelotonu! Takovýchhle importů určitě přibude, když se takhle daří...

 

Naopak katastrofálně dopadl černošský kouzelnický teen thriller Sleight, který se nevešel ani do top tenu, a konspirační hi-tech drama The Circle. Emma Watson má na kontě sice čerstvě miliardovou Krásku a Tom Hanks byl na přelomu století možná největší kasovní jistotou, když každý jeho film vydělával přes sto mega jen v Americe, jejich nuzné spojení ale totálně zklamalo. Diváky, kritiky i účetní. Devět mega z víc jak tří tisícovek kin je fakt velká bída - holt to není o hereckých hvězdách, ale spíš o značce jako takové. Emma se bude muset držet disneyovského kopyta... anebo hledat kvalitní filmy a vyhýbat se srágorám, jako je The Circle.

Zmíněná Kráska má mimochodem na kontě už 1,142 miliardy, což je suma, která se bude dalším disneyovským favoritům hodně těžko překonávat. V Americe pak její půlmiliardu logicky trumfne až Epizoda 8 Star Wars.

Mezi dva tituly Emmy Watson se pak vklínil animák Mimi šéf, jenž má krásných 148 mega z Ameriky a čtyři stovky globálně. Jasný úspěch pro Foxy - a ani bych se nedivil brzké dvojce.  

 

Ostatní tituly si už nepřipsaly víc jak tři miliony. Loupež ve velkém stylu a nové animované Šmouly už najdete i v českých kinech, hluboce lidské drama Gifted a thrillerová srágora Unforgettable se na naše plátna nedostanou, ale asi vůbec nikomu to nevadí. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si Strážci Galaxie Vol. 2 zkusí podmanit Ameriku. Určitě se jim to zase povede. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace