Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jude Law si zahraje Albuse Brumbála


ikona
KarelR
albus brumbalfantasticka zvirata a kde je najitharry potterjude law
Hvězda Sherlocka Holmese, Mladého papeže a nového Krále Artuše bude kráčet ve šlépějích Richarda Harrise a Michaela Gambona. 

V létě se začne natáčet pokračování Fantastických zvířat, k němuž (stejně jako k jedničce) napsala scénář J. K. Rowlingová. Mlok Scamander se v něm podívá hlavně do Paříže a zpátky do Velké Británie, a jak možná víte, znovu se setká se svým učitelem Albusem Brumbálem. Slavný čaroděj z Harryho Pottera se narodil v roce 1881, v "tuhle chvíli" je mu tedy zhruba 45 let. A právě tenhle detail mohl hrát do karet Judea Law, jemuž je 44 a bude z něj nový Brumbál.

 

O tom, kdo se zmocní mladé verze oblíbeného mentora, se vlastně spekulovalo půl roku. Fanoušci skloňovali jména Benedicta Cumberbatche, Michaela Fassbendera nebo Colina Firtha (jasný favorit!), nakonec ale všem vypálil rybník Law, jehož nástup oznámila přímo webová stránka Pottermore. Možná mu pomohlo i úzké propojení se studiem Warner Bros., s nímž natočil hlavně dva Sherlocky a teď Krále Artuše. Ať už to ale bylo jakkoliv, Law teď má na dobrých 7 let vystaráno.

Proč na tak dlouho? Protože jestli všechno půjde podle plánu, v listopadu 2018 dostaneme Fantastická zvířata 2 a s dvouletými intervaly se pojede až do pětky. To znamená trojku na podzim 2020, čtyřku na podzim 2022 a velké finále na podzim 2024, přičemž se máme dopracovat až v k památnému duelu z roku 1945, při němž Brumbál a Grindelwald jen tak mimochodem zakončili druhou světovou válku.

 

Ano, jejich rivalita má být stěžejní součástí "fantastické" série. Stejně jako jejich složitá minulost, která zahrnuje dávné přátelství a velkou tragédii, která stála život Brumbálovu sestru Ariannu. Rowlingová tyhle věci naznačila už v potterovských románech a částečně se řešily i ve filmových Relikvích smrti, kde je vylíčil Brumbálův bratr Aberforth. Pořádného vysvětlení (a zřejmě i flashbacků) se ale dočkáme až v příštích letech, kdy se Law jako Brumbál konečně střetne s Deppovým Grindelwaldem.

---

Vytáhni v hospodě: Law se naposledy objevil v seriálu Mladý papež od Paola Sorrentina. A podle všeho je to ukrutná pecka, kterou musíte všichni vidět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace