Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Pěstírna


ikona
KarelR
andy fehupěstírna
Režisér a scenárista Andy Fehu se po Nenasytné Tiffany vrhnul na další drsnější podívanou. Proč by vás měla zajímat jeho Pěstírna? 

Loni nás na Streamu nadchnul Semestr a už brzy se tam objeví další projekt, který by mohla řešit půlka internetu. Pěstírna je nekompromisním thrillerem o tom, jak se pečuje o rostoucí marihuanu, a my už jsme tuhle novinku viděli. Jak se nám líbila?

Jak to vidí Cival

Další velký projekt Streamu a další trefa. Seriál Pěstírna je hodně poctivým příspěvkem na poměrně neoraném poli dramatického thrilleru, který protahuje bandu hodně živých a zábavných postav napínavou story o tom, co se všechno může posrat, když se necháte najmout jako zahradník opečovávající kytky marihuany. Žádné velké laškování, naopak nadstandardní porce krve, hniloby, hnusu, vypadaných vlasů, kouře, zvratek i slin ukazují, že tohle není další aseptická domácí produkce, ale kus, co umí být uvěřitelně špinavý, občas se zarýt do těla a vlastně i progresivně vyprávět o nějakých těch sociálních problémech dneška (po bezdomovcích v Nenasytné Tiffany tu tentokrát máme Vietnamce, mafoše, taxikáře, zbohatlíky, dlužníky a huliče). Jen konec mi přišel zbabělý a tvůrce jsem za něj pokáral.

 

Jak to vidí Rimsy

Ambiciózní projekt s náročným zadáním, jelikož udělat působivý thriller na internetové televizi není jednoduchá záležitost. Týmu kolem Andyho Fehu se ale tuhle misi podařilo naplnit a Pěstírna si vaši pozornost zaslouží. Úvodní teasovací díl navodí správnou atmosféru a následný děj rozehraje to správné klaustrofobické dusno, jaké jsme tolik cenili na loňském pokračování Cloverfieldu. O trávu jde až ve druhé řadě, v té první totiž sledujeme, jak se různí lidé vyrovnávají s doslova nelidskými podmínkami, v nichž jsou nuceni fungovat. Vojtěch Johaník je v hlavní roli přesný, vietnamské osazenstvo dostává větší prostor než kdykoli dříve v tuzemské kinematografii a Martin Hub jako Šembera je okouzlujícím způsobem ďábelský. O kontroverzním konci celého, v součtu více než dvouhodinového pěstitelského eposu se bude ještě dlouho mluvit, což je nakonec vlastně dobře, přestože osobně jsem k němu pár výhrad měl. Stejně jako k nedotaženosti některých vedlejších linií. Celkový dojem je však jednoznačně pozitivní a posouvá možnosti online seriálové tvorby zase o něco dál.

 

Jak to vidí KarelR

Pod názvem Pěstírna bude leckdo tušit huličskou komedii, nový seriál od Streamu má ale k odlehčené zábavě hodně daleko. Andy Fehu totiž kráčí ve šlépějích Nenasytné Tiffany, což znamená další špinavý thriller s hrdiny, které nečekají moc pěkné věci. Pěstírna umí být živelným sociálním dramatem i úderným komorním psychem, to všechno v řemeslně jistém podání a s kupou zajímavých nápadů. Zkrátka je to další domácí trefa, která mě (bohužel) zklamala posledními dvěma díly. Do té doby jsem ale vyloženě jásal nad tím, že je Pěstírna tak neotřelá a že by klidně obstála i v celosvětové konkurenci.

Pěstírna na Streamu začíná 13. dubna nutlým dílem a bude mít 9 epizod. "Oficiální" jednička má premiéru 20. dubna, ale bez nulté epizody začínat nedoporučujeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace