Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ridley Scott verbuje hvězdy a jde do války


ikona
Mr. Hlad
alienkevin spaceymark wahlbergridley scott
Na podzim mu bude osmdesát, ale na odpočinek Ridley Scott evidentně nemyslí. Co pro nás chystá po novém filmu ze světa lidožravých vesmírných potvor?  

Kéž by každý důchodce byl tak vitální jako Ridley Scott. V tomhle věku by měl jen krmit holuby někde v parku v Hollywoodu a nadávat na mladou generaci. Místo toho točí. Pořád. A evidentně nehodlá přestat. Už za pár týdnů dorazí do kin jeho Vetřelec: Covenant a my jsme pořád trochu nervózní, aby to nedopadlo jako ambiciózní a ve výsledku dost nepovedený Prometheus. Ale ačkoliv Scott nedávno prohlásil, že chystá další díly a že by navíc rád natočil pokračování Gladiátora, vypadá to, že jeho další filmy se obejdou bez zubatých monster i římských drsňáků. 

 

V MZ Live jsme nedávno mluvili o jeho projektu All the Money in the World, jenž by měl vycházet ze skutečné události, která se stala v sedmdesátých letech v Itálii. Levicová polovojenská organizace se rozhodla vydělat si na svůj provoz tím, že unese Paula Gettyho, vnuka bohatého podnikatele J. Paula Gettyho a chtěla za něj sedmnáct milionů dolarů. Problém byl v tom, že děda moc historce o únosu nevěřil a mladík tak strávil zavřený šest měsíců v jeskyni a došlo i na řezání uší. Před pár týdny padlo v souvislosti s filmem jméno Natalie Portman, která si měla zahrát matku uneseného. Tu nakonec nejspíš neuvidíme, protože roli zoufalé mámy dostala Michelle Williams a jejího bohatého tatíka si zahraje dvouoscarový Kevin Spacey. A aby toho nebylo málo, dorazí i Mark Wahlberg, i když zatím není jasné v jaké roli. Rozhodně zajímavá sestava. 

 

Scott má ovšem větší plány. Zatím tedy nejsou moc konkrétní, ale rád by se vrhl na projekt z druhé světové války, ve kterém by se podíval na to, jak probíhala bitva o Británii, při níž se piloti RAF pokoušeli odrazit útok Němců a zajistit, aby do jejich rukou nepadla celá Evropa. Druhá světová válka je očividně pořád zajímavé téma, letos uvidíme Nolanův Dunkerk a hned dvě biografie Winstona Churchilla, v Darkest Hour si ho zahraje Gary Oldman, v Churchill Brian Cox. Scottovi by podobný projekt mohl hodně sednout, když naposledy vyrazil do války, byl z toho strhující Černý jestřáb sestřelen. Takže jo. Radši tohle než dalšího Promethea. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace