Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #394 o Vaderovi a Deadpoolovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Deadpool zpívat? Jak moc navazuje Epizoda 4 na Rogue One? A který režisér ze sebe udělal kardinálního vola?  

Poctivý výplach

Muzikál týdne
Deadpool je superhrdina, se kterým si fanoušci můžou dělat cokoliv. Je to magor a jako magor dává smysl i v muzikálové verzi písničky z Krásky a zvířete, v níž balí Black Widow, zabíjí lidi a zpívá jako Luke Evans. A jo, je to přesně tak divné a zábavné, jak si asi teď představujete. Takže klikejte. Víte, že to chcete, ne?

Přestřelka týdne
Natočit dobrou přestřelku je mnohdy těžší než vypustit do světa oscarové drama. Chad Stahelski a David Leitch to ale v Johnu Wickovi dokázali a dost možná svým stylem ovlivnili celý žánr. To se ukáže až za pár let. Každopádně fanoušky ke kreativitě už inspirovat stačili. A i když se při téhle přestřelce používají pistole Nerf, rozhodně má štýlo

 

Hlášky týdne
Hrdinové ze Sezamové ulice u nás nejsou tak slavní jako v Americe, tam jde však o totální pojem a u jejich show vyrostlo hned několik generací. A jejich autoři neměli nikdy problém s humorem a rádi se před kamerou spolu s chlupatými hrdiny vyblbli. Teď k tomu dostali další příležitost a nejslavnější filmové hlášky v jejich podání znějí… no trošku jinak, než jste asi zvyklí. 

 

Šachy týdne
Šachy nepatří mezi nejnapínavější sporty na světě. Podle mnohých nepatří mezi sporty vůbec, ale to tu teď nebudeme řešit. Ve filmech na ně každopádně narazíme celkem často a pokud třeba režisér potřebuje naznačit, že některému z hrdinů to pálí, nechá ho hrát šachy. Funguje to o dost líp, než kdyby z něj udělal vzpěrače nebo krasobruslaře. A tím teprve začínáme

 

Trailer týdne
Logan je super. Logan je vážný. Humor v něm není a není to žádné překvapení, ten film je temný, dospělý, drsný a krutý. Ale jsou lidi, kteří si dovedou i s takového příběhu dělat legraci. Drsnou, krutou, cynickou a hodně zábavnou. Na Hugha Jackmana a Dafne Keen tihle dva sice nemají, ale svoje kouzlo jejich verze určitě má. 

 

Vader týdne
Finále Rogue One, ve kterém Darth Vader zapne světelný meč a rozseká ustupující rebely na kusy, patří k nejlepším scénám loňského filmového roku. Navíc stylově uvozuje k první scéně z Epizody IV, ale to asi víte. Teď si však obě scény můžete pustit zároveň a vidět, jak dokonale na sebe navazují.

Casting týdne
A ještě jednou Star Wars. Riz Ahmed si v nich zahrál imperiálního pilota Bodhio Rooka, který se rozhodne přeběhnout na stranu rebelů a pomoci jim zničit Hvězdu smrti. Ahmed teď ale přiznal, že měl původně hrát úplně jinou roli. Takovou, která by z Rogue One udělala možná o dost temnější podívanou. Jeho postava se měla jmenovat Bokan a šlo o bývalého inženýra Impéria, který se před lety dostal do zajetí Sawa Gerrery, trochu mu z toho hráblo (stockholmský syndrom a tak) a žil na planetě, kde kvůli elektromagnetickému poli nefungovala žádná elektronika. A byl to solidní magor. Nakonec se ale postava totálně přepsala, tvůrci chtěli někoho, koho okolnosti donutí kopat za klaďáky a postupně v sobě objevit dobro a odvahu. A byl z toho Bodhi Rook. 

 

Sestřih týdne
Netflixovský Iron Fist si odbyl premiéru minulý týden a vzbudil ne úplně nadšené reakce. Fandové jsou vlastně docela naštvaní a mohli jste si přečíst i Imfův článek o odfláklých akčních scénách jste si mohli přečíst tady. Pokud tedy ani vy nepatříte mezi spokojené diváky, možná není od věci připomenout si to nejlepší z Daredevila, Jessicy Jones a Luke Cage. Klikejte sem

 

Šašek týdne
Brett Ratner je jeden z těch filmařů, do nichž rádi tepeme. Není špatný a pár dobrých filmů na kontě má, ať už je to první Křižovatka smrti nebo zbytečně hejtovaná trojka X-Menů, ale jinak je to esence rutinérství. A teď se navíc projevil jako dokonalý blb. Právě on totiž začal vykřikovat do světa, že server Rottentomatoes, který sbírá recenze a průměruje jak hodnocení, tak i poměr pozitivních a negativních kritik, doslova ničí filmový průmysl. Lidi se podle Ratnera dívají jen na čísla a pak si řeknou, že na film nepůjdou, protože hodnocení není dost pozitivní, film prodělá a umělci musí začít prodávat vlastní ledviny, aby měli co do huby. Má pravdu. Minimálně v tom, že na Rottenech jsou čísla a podle těch se lidi můžou řídit (stejně jako podle čísel na IMDB, Metacritic nebo CSFD). Ale taky si tam můžete kliknout na každou recenzi a přečíst si, co jednotliví kritici na filmy říkají. Najít si svého favorita a sledovat jeho hodnocení a názory a celkem snadno se pak rozhodnout, jestli na film jít, nebo ne. Možná by bylo pro Ratnera dobré, kdyby si ten web pořádně prohlédl. Nebo kdyby přestal točit srágory jako Křižovatka smrti 3, Hercules a Mistrovský plán. Pak by možná ty jeho filmy měly na Rottenech čísla, která by ho tolik neznervózňovala...

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli byste Matthew Vaughna viděli raději u nového Muže z oceli, nebo u nějakého jeho vlastního projektu. A většina z vás by mu Supermana ráda svěřila. 

 

Dneska si dáme souboj Ryanů. Ryan Reynolds má v kinech Život a díky Deadpoolovi je z něj superhvězda. Ryan Gosling zase bojoval s La La Landem o Oscara a letos ho uvidíme v pokračování Blade Runnera. A navíc oba tvrdí, že si jsou podobní a lidi si je pletou, takže otázka je jednoduchá. Máte radši Ryana Reynolds, nebo Ryana Goslinga? Do předmětu napište Reynolds nebo Gosling a v textu se rozkecejte o důvodech.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (36)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace