Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #392 o hláškách a Reevesovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak nejlépe zahláškovat po smrti záporáka? Proč je Keanu Reeves borec? A jak se vyvíjela 2D animace? 

Výplach bez hranic

Borec týdne
Jean-Paul Belmondo nebo Jackie Chan se proslavili tím, že kašlali na kaskadéry a všechny akční scény si dělali sami. A Keanu Reeves to řeší podobně. Málokdy se nechává na place zastupovat a dokonce často pokračuje v tom, co si během natáčení vyzkoušel. Dneska rád surfuje, což se naučil v Bodu zlomu, a cvičí bojová umění. Na place tak většinu věcí zvládá sám. A nebojí se jít do toho po hlavě.

Evoluce týdne
Dnešní animáky jsou obvykle 3D. To ale přišlo až v devadesátých letech s Toy Story, do té doby se spoléhalo na poctivé 2D a to pořádně dlouho. Ale ono je to celkem fuk, stejně jako u hraných filmů i tady platí, že nejdůležitější je příběh a třeba taková Sněhurka a sedm trpaslíků bude nejspíš bez problémů bavit příští generace stejně jako diváky ve třicátých letech. Vývoj 2D animáků se teď možná zpomalil, ale i tak stihly ujít zatraceně dlouhou cestu

 

Song týdne
Hraná Kráska a zvíře vstoupí do našich kin příští týden. My jsme ji viděli před pár dny a jsme víceméně spokojeni a dostali jsme to, co jsme čekali. Nic víc, nic míň. A samozřejmě i nové verze známých písniček. V animáku tu nejslavnější nazpívali Celine Dion a Peabo Bryson a pustit si ji můžete po kliknutí sem, teď to po nich převzali mladší hvězdy a verzi, ve které zpívají Ariana Grande a John Legend. A tady ji máte. 

 

Dabér týdne
Toy Story je klasika, která spoléhá na dobrý příběh, výtečnou technickou stránku a sympatické hrdiny. A samozřejmě dabéry. Kovboje Woodyho a Buzze Rakeťáka dabují už od prvního dílu Tom Hanks a Tim Allen, ale mohlo to být úplně jinak. Slavného astronauta totiž málem mluvil Billy Crystal. A znělo by to asi takhle

 

Dokument týdne
BBC si svoje dokumenty umí pohlídat a když se snaží a chtějí vypustit do světa něco výjimečného, obvykle to stojí za to. A přesně takový plán měli s Planet Earth II, kvůli které se vyvíjely nové kamery a revoluční způsoby práce s nimi. A není to poprvé

 

Hlášky týdne
Joe Hallenbeck v závěrečné scéně v Posledním skautovi tvrdil, že svět se pro soukromé detektivy změnil. Už nestačí jen někoho zmlátit, člověk u toho musí být vtipný a když třeba někoho praští surfovým prknem, musí říct „jak sis zasurfoval?“ nebo něco podobného. Joe ví, o čem mluví, ještě důležitější je vzpomenout si na jeho přednášku v okamžiku, kdy chce hrdina protivníka nejen seřezat, ale zabít. Naštěstí to jeho filmoví kolegové moc dobře vědí.

Fotky týdne
Stanley Kubrick byl jedním z největších režisérů všech dob. Prakticky všechno, co kdy natočil, se stalo klasikou, ale zajímavé věci dělal, i když neměl v ruce kameru. Stačilo mu vzít si foťák a vyrazit do ulic New Yorku. Respektive pod ně. Vítejte v newyorském metru v roce 1946. 

 

Hvězda týdne
Samuel L. Jackson patří k nejobsazovanějším hercům v Hollywoodu. A už pěkných pár let. Vloni se navíc dostal do Guinessovy knihy rekordů jako hvězda, jejíž filmy vydělaly nejvíc peněz. Když si ho tedy pozval James Corden a pokusil se s ním natočit krátké video, které by rekapitulovalo jeho kariéru a nejslavnější role, asi měl sakra dost práce vybrat, co vynechat a co tam musí za každou cenu být. A tady je výsledek. 

 

Camea týdne
Seriál Rick and Morty patří k nejchytřejším a nejzábavnějším věcem, které se v posledních letech na malé obrazovce objevily. A vlastně i na velké. Šílená dobrodružství dědy-šíleného vědce a jeho vnuka, jsou narvaná nečekanými a neskutečně vtipný momenty. A taky čestnými roličkami

 

Duel týdne
KarelR se minule ptal na nejočekávanější film jara a vybírat jste mohli mezi Kongem, Kráskou a zvířetem a Ghost in the Shell. Na prvním místě u vás nakonec skončil opičák, následovala Scarlett Johansson v hrané adaptaci japonské animované klasiky a poslední skončila disneyovská Emma Watson. 


 

A právě na Emmu Watson se podíváme teď. Zajímalo by nás, v jaké nepotterovské roli vás Emma Watson bavila nejvíc. Název filmu napište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace