Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

VIDEO: Nové záběry z Transformers: Poslední rytíř


ikona
KarelR
michael baytransformerstransformers 5
Michael Bay už zase prodává hračky. 

Transformeři jsou na tom podobně jako X-Meni. Rozběhli se jako úspěšná filmová série, studioví šéfové ale zjistili, že jsou teď v módě filmové vesmíry, takže se je po x dílech snaží překopat do rozvětveného univerza. Za tímhle účelem byl dokonce vytvořen scenáristický tým, který naplánoval kupu budoucích filmů, přičemž se všechno rozjede Bayovou pětkou.

Co přesně se v ní bude dít? Kampaň naráží na artušovskou mytologii a zlého Optima Primea, jinak ale tápeme ve tmě a tak nějak doufáme, že se stane malý zázrak. Papírově nás totiž čeká velký otvírák nové (minimálně) trilogie, jenž má navíc směřovat i k Bumblebeeho spin-offu (premiéra v červnu 2018), takže to zní jako klasická dvouhodinová reklama na další filmy.

Nadávání na tenhle postup je samozřejmě nošením skřetů do Mordoru. Dokud Transformeři vydělávají miliardy v kinech i na merchandisingu, není jediný důvod stavět na příběhu nebo čitelném vývoji postav. Tahle značka prostě rezignovala a jen mění hrdiny a roboty, zatímco si všichni kupují nová Ferrari a smějí se tomu, jak jejich dojná kráva spolehlivě odolává kritikům.

Že vám je tohle všechno úplně jedno? Byl bych na tom stejně, nebýt jedné věci - Michaela Baye. U režiséra Skály, Mizerů nebo Ostrova prostě zamrzí, že už s Transformery asi čtyřikrát seknul, jen aby se k nim čtyřikrát vrátil. Jistě, v pauzách jsme dostali osobité kousky jako Pot a krev nebo 13 hodin. To ale bylo jen rekreační blbnutí, u kterého Bay prostě nejen na tradičních 120%.

Na kolik jede u pátých Transformerů? TV spoty s hrstkou nových záběrů naznačují, že se docela baví, ale pořád to prostě není ono. Snad nás za pár let čeká zapálený megaflák od člověka, který udělal ze Smithe a Cage akční hvězdy a dal Connerymu jednu z jeho nejlepších rolí. Tyhle hračkářské okovy totiž začínají být na pěst, a když se bez značek obejde Nolan, proč to sakra nezvládá i Bay? Chce to jen ambiciózní koncept, pár áčkových herců a neříkejte mi, že popcornožrouti zůstanou doma!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace