Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars a Zpívej stále vládnou, Pasažéři nad Assassinem


ikona
Cival
star warstržby
Fassy někde udělal chybu asi... 

I novoroční víkend je v Americe prodloužený, takže stejně jako minule se bude tenhle report odvozovat z odhadů. Tahle matematika už je ale sakramentsky přesná a odchyluje se od finálních výsledků jen minimálně, takže vše podstatné se dozvíte: Třeba to, že zlato obhájily Hvězdné války. Rogue One si totiž připočetlo dalších padesát milionů a vyhouplo se s průběžnými 425 miliony dolarů na druhé místo žebříčku amerických tržeb. Dosud stříbrná marvelovská Občanská válka se musela sklonit za pouhé dva týdny, což jen vypovídá o síle Star Wars.

Nový film z předaleké galaxie se stane jednoznačně nejúspěšnějším titulem loňského roku v zámořských pokladnách – 486 mega Hledá se Dory je totiž na dohled. Celosvětově bude ten souboj možná těsnější, protože Avengeři jsou na dalších kontinentech superpopulární a dohromady si vyprosili 1,15 miliardy dolarů. A Rogue One má zatím na kontě „jen“ tři čtvrtě miliardy.

CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2016

První spin-off Hvězdných válek každopádně uspěl a Disney se může v klidu těšit na to, jak bude za rok ještě o řád výkonnější Epizoda 8. Mezitím se může kochat pohledem na pořadí top bijáků uplynulého roku, v němž Disneymu patří první tři příčky a rovnou sedm snímků z první dvanáctky! Dory, Občanská válka, Rogue One, Kniha džunglí, Zootropolis, Doctor Strange a Odvážná Vaiana způsobili, že Disney opanoval rekordní kinosezónu naprosto bezprecedentně suverénním způsobem.

NEJÚSPĚNĚJŠÍ FILMY ROKU 2016 V AMERICE

 

Na druhém místě dál boduje animák Zpívej. Rodinná taškařice o tom, jak se mezi zvířátky hledá popová superstar, si vedla ještě líp než minulý týden (tak to u animáků o Vánocích chodí) a připočetla luxusních 41 milionů. Celkové zisky už jsou na víc jak 160 milionech jen z Ameriky a animovaná prasátka si za týden dost možná vyšlápnou i na stormtroopery a Dartha Vadera. Za dva roky nám Universal určitě předhodí sequel.

Bronz drží s patnácti miliony Pasažéři. Ti sice prodělávají a zklamali, přes vánoční kasovní žně ale zvládli vytěžit přes šedesát milionů. Aspoň něco. S ohledem na stomilionový rozpočet je to pořád málo, co by za to dal ale druhý blockbuster sklonku roku Assassin´s Creed. Ten si vymohl jen čtyřicet milionů a střemhlav propadl celým pořadím. Fassbender holt zcela vyhořel, Jennifer Lawrence s Chrisem Prattem jsou vidět alespoň o trochu víc.

 

Čtvrtá Odvážná Vaiana si připsala deset milionů, v úhrnu jich má z Ameriky ještě o 200 víc. Zisky z ostatních kontinentů jsou ale nižší – holt havajská hrdinská historka není třeba pro Evropany tak lákavá jako Ledové království nebo Zootropolis – a tak rozmlsaný Disney tentokrát úplně juchat nebude. I když by jiné studio za stejné konstelace řvalo nadšením…

Ambiciózní černošské drama Fences, se kterým se chtěl Denzel Washington přihlásit do oscarové soutěže jak v herecké, tak i v režijní kategorii, si vede jakž takž. Nových deset milionů vykoplo výnosy přes třicítku, což na poměry dramatu, jež není v té kvalitativní top lize celkem ujde.

 

Naopak z téhle výsadní pozice náramně těží nejchválenější titul letošního roku, muzikál La La Land. Ten se sice nedostal ještě do víc jak 750 kin, už má ale na kontě skoro 35 milionů dolarů. Za zvuků oscarových fanfár z toho bude útok na sto mega, což si tenhle parádní muzikál s Goslingem a Emmou Stone rozhodně zaslouží – a my mu ho taky přejeme.

Na velmi podobných číslech je i průměrná bláznivá komedie Proč právě on?, která ale nabídla přes Vánoce ztřeštěnou humornou alternativu v plné palbě, tedy ve třech tisícovkách kin. Takže moc dolarů už tahle oddychovka s Jamesem Francem nepřidá. To už víc přisype na devátém místě další velebená oscarovka Místo u moře, která se s pověstí jednoho z nejsilnějších filmů roku tlačí už k třiceti milionům celkově.

 

Desítku pak uzavírají Fantastická zvířata a kde je najít. Kde? No přeci ve všech kinech v listopadu 2018 díky chystanému pokračování.

Žebříček tržeb najdete prozatím níže zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace