Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů režiséra Tomáše Svobody


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Jaké filmy má rád režisér úspěšné komedie Hodinový manžel a jejího aktuálního pokračování Manžel na hodinu?  

Režisér Tomáš Svoboda se narodil v Plzni v roce 1972 a vystudoval divadelní vědu a divadelní režii. Umělecky vedl Divadlo Nítě v Chebu, byl uměleckým šéfem pražského divadla Rokoko a později Městského divadla v Kladně. Tady slavily úspěch jeho hry Jágr – Kladeňák, muzikál s názvem Pornohvězdy nebo politický kabaret Blonďatá bestie. U filmu debutoval v roce 2014, když natočil úspěšnou komedii Hodinový manžel. Letos v dubnu se v kinech objevila jeho další komedie Jak se zbavit nevěsty a aktuálně si můžete zajít na pokračování jeho celovečerního debutu s názvem Manžel na hodinu. A tady je jeho 7 filmů. 

 

1. Borat (USA 2006, r. Larry Charles)
Už od dětství si naivně myslím, že film je vlastně takový návod jak žít. Ztotožňuji se s hlavními hrdiny a chci se chovat podobně a zažívat podobné věci... U Borata to byla láska na první pohled. Chovám se podle této postavy a ano, člověk pak mívá problémy ve společnosti. Ale ono to zase tolik nevadí...

2. Muž na měsíci (VB/Německo 1999, r. Miloš Forman)
Andy Kaufman, hlavní postava tohoto filmu mě uhranul už dávno. I v jeho případě jsem měl potřebu se ztotožnit s postavou a vymyslet si svého Tonyho Cliftona. Ještě jsem ho nenašel...

3. V kůži Johna Malkoviche (USA 1999, r. Spike Jonze)
Tenhle film má úžasný nápad. Když za skříní kartotéky v osm a půltém patře mrakodrapu vlezete do takové díry, tak budete 15 minut v hlavě Johna Malkoviche a pak vás to vyflusne na výpadovce za městem. A teď si představte ten výraz všech těch dramaturgů různých televizí, když jim to nadšeně vyprávíte.

4. Rok ďábla (ČR 2002, r. Petr Zelenka)
Miluju mystifikaci. V tomto filmu Petr Zelenka vypráví něžný a krutý příběh o alkoholicích a andělech a dělá si legraci z takového podivného životního stylu, kterému jsem tedy propadl v 80. letech i já.

5. Velká ryba (USA 2003, r. Tim Burton)
Moji lásku k mystifikaci a fantazii tady okouzlil Tim Burton příběhem okouzlujícího a poetického lháře. Mystifikace a snění je vlastně lež, ale tak nádherná...

6. Žhavé výstřely (USA 1991, r. Jim Abrahams)
Nejvíc ze všech gagů ze všech filmů mě baví gag, kdy na palubě letadlové lodi vzlétají stíhačky a pan prezident si stěžuje, že to je strašný kravál. Vedle stojící důstojník vyndá špunty z uší a podá mu je, aby zkusil toto a prezident je spolkne a zapije jako prášky a s úsměvem oznamuje, že to je lepší.

7. Mulholland Drive (Francie/USA 2002, r. David Lynch)
Tento film jsem nedokázal na poprvé vůbec pochopit... ani na podruhé... ani na po třetí... ani na počtvrté ani na popáté... ani na pošesté... Nikdy to nepřestanu zkoušet.

Tak co na to říkáte? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace