Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
téma
Filmový divák by neměl být živ jen Star Wars... 

Oscarovky dostaneme jako tradičně až po novém roce, i tak ale bude letošní prosinec nabitý. Kromě jedné sci-fi z předaleké galaxie (a jedné s vysunovacími dýkami) totiž dorazí slušná řádka filmů, které snad oslní i bez velké značky. Tady máte desítku těch nejvýraznějších.

 

1. prosince

Červená želva

Nepamatuju, aby měl u nás malý animák tak velkou kampaň. Červenou želvu na podzim prostě nešlo přehlédnout, což je vzhledem k chvále na Rottenech a ČSFD jen dobře. Francouzsko-belgické drama o ztroskotanci, jež nás má protáhnout zásadními životními milníky, navíc vypadá skvěle už z traileru. Jen bych příště ocenil, kdyby ve dvouminutové upoutávce nebyl... prakticky celý film?

 

8. prosince

Miluj mě, jestli to dokážeš

ČTčko zaštítilo dokument o tom, jak u nás zdravotně postižení řeší sex za peníze. Osobně na tom nevidím nic extra zvláštního, někteří Češi ale zřejmě potřebují osvětu a tady jí máme. Vylezl z toho i dobrý film? ČSFD hlásí 66% a Rimsy vytasil 4/5. Pokud vás tedy nový film Dagmar Smržové zajímá, měli byste z kina odcházet celkem spokojení.

 

Pařba o Vánocích

Pořádná vánoční kalba na plátně dlouho nebyla, takže je fajn, že se o ní někdo pokusil. Režiséři tragické Záměny sice moc důvěry nebudili, nakonec to ale vypadá na snesitelný průměr, který před pár dny obšírněji rozebrala Hladova recenze.

 

15. prosince

Inkarnace

Inkarnaci jsem po traileru překřtil na hororový Počátek (Eckhart tu vymýtá démona přímo z dětské mysli!), tohle přízvisko se však ukázalo být až moc optimistickým. ČSFD ještě mlčí, Rotteny ale hlásí 3,7/10 po osmnácti recenzích, z nichž jsou jen tři pozitivní. Pokud tedy máte chuť na děsivý výlet do kina, tenhle žánrový přešlap není zrovna ideálním kandidátem.

 

22. prosince

Collateral Beauty: Druhá šance

Nový film Willa Smithe (a Kate Winslet, Helen Mirren, Keiry Knightley nebo Edwarda Nortona...) vypadá nebezpečně. Cílem určitě bylo sváteční feel good drama s hlubokým poselstvím, výsledek ale sejmulo prvních šest ze sedmi recenzí a navrch se o něm skoro vůbec nemluví. Po Diagnóze: Šampión tak Will podle všeho znovu šlápnul vedle. Ještě že to stylově vystřílel v Sebevražedném oddíle a chystá trojku Mizerů, jinak bych se o něj možná začal bát.

 

Špinavej kšeft

Tým zodpovědný za (K)lamače srdcí je zpátky a zase to vypadá na trefu. Pascal Chaumeil moc nezaujal Skvělým plánem ani Dlouhou cestou dolů, naštěstí ale zavolal Romainu Durisovi a obsadil ho jako zoufalce, jenž si začne vydělávat jako sériový vrah. V řadě zemí by z toho udělali tíživé sociální drama. Francouzi však nabízejí černou komedii, která funguje už v traileru a mohla by být stejně fajn i na velkém plátně.

 

Zpívej

Z Tajného života mazlíčků byl monstrózní hit (jen v Česku na něj přišlo skoro půl miliónu lidí!) a v prosinci chtějí tvůrci Mimoňů vyrobit další kasovní trhák. Zpívej má všechny předpoklady k tomu, aby šlo o rodinnou jistotu, která o Vánocích uloví kupu diváků. A jelikož je z prvních šestnácti recenzí dvanáct pozitivních (Rotteny hlásí rating 6,7/10), selhání zatím rozhodně nehrozí.

 

25. prosince

Masaryk

Jsem sám, kdo původně vyhlížel biografii T. G. Masaryka a trailer ho lehce šokoval? Tohle zmatení už je samozřejmě za námi a "český Vlk z Wall Street" na dohled, tak doufejme, že se Julius Ševčík předvede v co nejlepším světle. Ano, premiéra na Boží hod vypadá trochu riskantně. Třeba ale Masaryka podceňuju a stane se předehrou nejedné povánoční kalby.

 

28. prosince

Lemmy Forever

Loni nás opustil poslední rockový bard, jenž poctivě kalil až do sedmdesáti, a pokud si ho chcete připomenout, tenhle dokument vypadá jako ideální šance. Přesně rok po Lemmyho smrti se dočkáme divoké biografie, která slibuje kupu zákulisních záběrů, a první ohlasy naznačují, že to je pro fandy absolutní povinnost. Těch 86% na ČSFD vážně láká, tak snad v novém roce nepůjdou strmě dolů.

 

29. prosince

Pasažéři

Velký test star power Chrise Pratta a Jennifer Lawrence už je za rohem. Téhle dvojce výjimečně nekryjí záda obří značky, Pasažéři tak naplno ukáží, jestli zaplní sedadla jen svým šarmem a řešením obří vesmírné katastrofy, anebo to na hit nestačí. V Sony se samozřejmě pořád nerozhodli, zda lákají na vyhrocené drama nebo na romanci. Kampaň je tudíž jeden velký bordel, jenž snad brzy utnou nějaké ty nadšené ohlasy.

 

Co jste si vybrali z prosincové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v lednu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace