Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strange porazil Příchozí, Hacksaw Ridge má výdrž


ikona
Cival
denis villeneuvedoctor strangemarvelmel gibson
Jak moc zastínil Cumberbatch mimozemšťany? 

Americká kina se oklepala z říjnové bídy a v listopadu se konečně můžou pochlubit několika solidními kasovními hity. Nejvíc z podzimního počasí těží samozřejmě Doctor Strange, který jako nový povedený marvelovský origin spolehlivě těží peníze z celého světa. O druhém víkendu v Americe přisypal velmi pěkných 43 milionů dolarů, což ho na tamním trhu vystřelilo na 153 mega a vedlo ke snadné obhajobě první pozice žebříčku.

TRŽBY MARVELOVEK 

Ještě zajímavější jsou ale čísla z ostatních kontinentů. Strange se zvládl uvést velmi suverénně na globální popkulturní scéně a výsledkem je už půlmiliarda z celého světa. Klaply tak plány Marvelu udělat z Cumberbatchova hrdiny dalšího tahouna bobtnajícího comicsového univerza – má v jeho hierarchii totiž blíž k superoblíbenému Iron Manovi než třeba k Ant-Manovi.

 

Strange ale dost možná v pořadí už za týden přeskočí animák Trollové, který se zjevně zařadí mezi ty klasické animované hity, co na ně rodinky chodí houfně dlouhé týdny. Tahle pestrobarevná blbina má za sebou přitom velmi slušný start, takže když si teď o víkendu připočetla dalších 35 mega (při ani ne čtvrtinových propadech!), mohla se vyhoupnout už na 94 milionů jen z Ameriky.

Trvalkou ale bude zjevně i Hacksaw Ridge. Málokdy se totiž stane, aby krvavá válečná mlata z týdne na týden klesla o pouhých 29%. Gibsonovi se to ale povedlo! A není divu. Jeho vojenská drasťárna možná není kdovíjakou masovkou, ostatně průběžných 32 milionů vydobytých v Americe je dost průměrných. Víc než o hlasitou kampaň a mohutná očekávání ale v tomto případě půjde o pověst filmu, jehož brutalita musí každým otřást. A na ta jatka se bude chtít podívat i hromada dalších diváků… Gibsonův nový počin tak ještě pár desítek milionů utrží a přiblíží se té kýžené pozici nové žánrové klasiky.

 

Výdrž se pak dá očekávat i od sci-fi Příchozí. Lahůdková novinka Denise Villeneuva si odbyla premiéru teď o víkendu, a i když z toho byla jen bronzová příčka, úvodních 24 milionů dolarů je víc než solidních.

Příchozí se totiž představili jen ve 2317 kinech (takový Den nezávislosti 2 se dočkal skoro dvakrát rozsáhlejšího nasazení), v nichž měl druhý nejvyšší průměrný výdělek na jedno kino, hned po Doctoru Strangeovi. A jelikož Villeneuvova novinka bude spoléhat spíš na parádní renomé, které po velmi spokojených kriticích (93% pozitivních recenzí při průměrném hodnocení 8,3 z 10) podpoří i chválící diváci, mohli by Příchozí atakovat sto milionů. Moc větších favoritů totiž do těch letošních oscarových dostihů nevyběhne, publikum by na to mělo slyšet.

 

Na čtvrté pozici si pak jde pro snadný výdělek nová černošská vánoční komedie Almost Christmas. Cílovka na ni dorazila a levná oddychovka za sedmnáct milionů si tak už po prvním víkendu mohla připočíst patnáct mega. Jednoduché počty, které musí účetní ze studia Universal moc těšit.

Na šesté příčce se za Hacksaw Ridge dál snaží Affleckův thriller Zúčtování. Připočetl si čtyři melouny, z Ameriky jich má prozatím 77. Rozhodně víc než se čekalo.

Na sedmičce pak vyhořel nadpřirozený napínák Shut In aka V pasti, ve kterém se děsí Naomi Watts. Děsili se ale i další lidé, o čemž vypovídají naprosto zdrcující a vysměvačné recenze (0% pozitivních kritik hovoří za vše). Není divu, že to skončilo fiaskem za bídných 3,7 milionů.

 

Desítku uzavírá hitovka Tylera Perryho Boo! A Madea Halloween, Cruiseův rozpačitý sequel Jack Reacher 2 a propadák Inferno s Tomem Hanksem.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se představí chválená teenagerská dramedie The Edge of Seventeen, boxerská novinka Bleed for This, Leeova prý velmi průměrná válečná Ulička slávy a samozřejmě potterovská Fantastická zvířata. Jak se jim povede?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace