Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blade Runner se vydá do roku 2049


ikona
KarelR
blade runnerblade runner 2049denis villeneuveharrison fordridley scottroger deakinsryan gosling
Podívejte se na logo a první fotku z placu. 

Jestli jste praví fanoušci sci-fi, viděli jste Blade Runnera alespoň pětkrát a dobře víte, že se odehrává v roce 2019. Když tedy Ridley Scott ohlásil, že se dvojka odehrává 30 let po jedničce, bylo logické, že se podíváme do roku 2049. No a teď tu máme potvrzení, film se totiž bude jmenovat Blade Runner 2049 a rovnou dostal i oficiální logo.

 

Určitě si pamatujete, že má Scott plné ruce práce s novým Vetřelcem (snímek s potitulem Covenant navazuje na Promethea a dorazí 3. srpna 2017), takže Blade Runnera předal Denisu Villeneuveovi. Režisér Zmizení a Sicaria nás už 10. listopadu oslní sci-fi Příchozí, která má zatím na Rottenech 40 recenzí, všechny jsou pozitivní a průměrný rating je neskutečných 8,7/10. Těžko byste tak hledali povolanější dohled a stejně oslnivý je i casting.

Návrat Harrisona Forda vás asi nepřekvapí, Rick Deckard už ostatně řádí na place v Budapešti. Hlavního hrdinu si potom zahraje Ryan Gosling, který snad bude podobně hypnotický jako v Drive, a další role si rozebrali Jared Leto, Dave Bautista, Robin Wright, Mackenzie Davis, Ana de Armas nebo Barkhad "Já jsem kapitán!" Abdi. Ano, pořád žádné slabé místo. A to jsem ještě nezmínil scénář od Hamptona Fanchera, autora původního Blade Runnera, jemuž u psacího stroje pomáhal Michael Green (Vetřelec: Covenant, Logan, Branaghův remake Vraždy v Orient expresu, seriáloví Američtí bohové... koho ten člověk zná?!).

 

Chcete třešničku na dortu? OK, o hudbu se postará Jóhann Jóhannsson, jenž Villeneuveovi ozvučil Zmizení i Sicaria, a kameru bude mít v ruce legendární Roger Deakins, jehož snad není potřeba představovat (a také pracoval na obou zmíněných filmech). Blade Runner 2049 tak na jednu stranu zní jako hrozný nápad, protože navazuje na absolutní žánrovou špičku, na druhou má ale k dispozici tak luxusní tvůrčí tým, že selhání prostě nepřipadá v úvahu a všechny by těžce šokovalo.

Kostky jsou vrženy... samé šestky by měly padnout už 5. října 2017!

---

Vytáhni v hospodě: Film bude stát 120 milionů dolarů a Villeneuve slibuje extrémní futuristické klima s nebezpečným toxickým deštěm, sněžením i oceány.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace