Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #357 o Batmanovi a Spielbergovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik lidí letos zabil Bruce Wayne? Jak vypadala kariéra Stevena Spielberga? A který bizarní bestseller Hollywood zatím naštěstí nepřipravuje?  

Poctivý Výplach 

Destrukce týdne
Ať už si o Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti myslíte cokoliv, byla to velkolepá podívaná. Stejně jako Muž z o oceli. A spojení těch dvou filmů a vzájemný konflikt dvou hrdinů, který vznikl víceméně kvůli tomu, že Superman a Zod zlikvidovali půlku Metropolis,  byl celkem dobře vymyšlený. Finále Muže z oceli a začátek BvS byly prostě celkem fajn. A takhle by to vypadalo, kdyby se to sestříhalo dohromady.

Make-up týdne
Make-up tutorialy na youtube moc často nesleduji, takže fakt nevím, jak moc dobré nebo špatné je to, co jsme šoupli do Výplachu, ale rozhodně je to působivé. A pro filmové fanoušky je Lucia Pitallis asi o dost zajímavější než holky, které učí, jak se líčit do společnosti. Lucia na to kašle, ta vám spíš ukáže, jak ze sebe před zrcadlem udělat Ramba, Frankensteinovo monstrum Gena Wildera nebo Waltera Whita. 

 

Rozhovor týdne
Daniel Radcliffe se v poslední době hodně snaží nebýt Harrym Potterem. Jeho Victor Franenstein sice propadl, ale momentálně hraje mrtvolu v povedeném komediálním dramatu Švýcarák a chystá se proniknout mezi neonacisty v thrilleru Imperium. Pro spoustu fanoušků bude ale navždy slavným kouzelníkem. Hlavně tedy pro ty dětské fandy, kteří teď dostali možnost zeptat se ho na pár věcí ohledně magie, neviditelné pláště, ale i na toho Švýcaráka

 

Herní film týdne
Noví Krotitelé duchů nemají zatím moc fandů, spíš naopak. Ale samotná série si na nedostatek fanoušků stěžovat nemůže. Vedle dvou filmů vznikly i animované seriály, comicsy a několik počítačových her. A ta z roku 2009 je i dost povedená, za což možná může i fakt, že hrdiny nadabovali původní herci a scénář napsali Dan Aykroyd s Ivanem Reitmanem. Teď se někdo z fandů rozhodl sestříhat z ní film a šance, že se bude líbit víc než to, co pošle do kin Paul Feig, je celkem vysoká. 

 

Casting týdne
Christopha Waltze ve znuděném módu můžete teď vidět v Legendě o Tarzanovi, ale tam to vypadá, že záporáci už ho moc nebaví. To, že má smysl pro humor, předvedl už několikrát a teď spojil síly s Jimmy Kimmelem a společně se vydali na casting filmové biografie cirkusácké a kouzelnické dvojice Siegfried a Roy, která bavila Las Vegas. A dopadlo to takhle

 

Režisér týdne
Když se řeší nejlepší režisér všech dob, dřív nebo později padne jméno Stevena Spielberga. Snad nikdo nenatočil tolik filmů, o nichž se dnes mluví jako o klasikách. Dovedl vypustit do světa dobrodružného Indiana Jonese, zároveň ukázal hrůzy druhé světové války v Zachraňte vojína Ryana. V Chyť mě, když to dokážeš, bavil pohodovým retrem, přitom jeho Schindlerův seznam bude děsit svou opravdovostí nejspíš i pár příštích generací. Oživil dinosaury, vypustil žraloka v Čelistech a prostě je to filmařský bůh. Podívejte se sami.

Kniha týdne
Knížka s víceméně všeříkajícím názvem Everyone Poops není něco, co by chtěl člověk číst v době kdy … kdy už umí číst. Je to pro prcky, kteří tu zjistí, že ze sloní řiti padají velké bobše, ale že myšička má kakání malinké. Já jsem jako prcek tyhle informace z literatury čerpat nemusel, ale budiž. Za mořem je tahle knížka hodně známá věc, a tak je s podivem, že se ještě nedočkala filmové verze. Ale kraťas ze show Maya & Marty, je taky celkem fajn. Zvlášť, když z tohohle bestselleru udělali politický thriller

 

Zabiják týdne
V Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti se s tím Batman moc nepáral a zůstalo po něm nejen pár zmrzačených záporáků, ale i nejedna mrtvola. Vyznat se v tom, kolik zářezů mu během jednoho filmu přibylo, ale není úplně snadné. Naštěstí tu je video, které ukazuje, že co se zabíjení týče, kope Bruce Wayne první ligu

 

Kraťas týdne
V českých filmech moc superhrdinů není a možná je to dobře, teď tu ale jeden – i když trochu neobvyklý – je. Kraťas Superhrdina je příběh kluka, který nikam nezapadal, neměl kámoše a ve škole ho šikanovali. A právě on byl hrdina, i když asi trochu jiný než Tony Stark. Čtrnáctiminutový film Štěpána Kučery vyhrál hlavní cenu na letošním festivalu NatočFilm. A tady ho máte. 

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na váš nejoblíbenější film s Budem Spencerem a nakonec vyhrálo asi jeho nejslavnější dílo, legenda Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Dalo se to čekat. 

 

Dnes u drsňáků zůstaneme. Zajímalo by nás, který hrdina z českého filmu je podle vás největší drsoň. Adeptů je docela dost, tak se zkuste zamyslet. Jména pište do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace