Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #351 o Star Wars a Cannes


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak natočit na zahradě akční scény z Hvězdných válek? Které pecky se v poslední dekádě objevily v Cannes? A jak slaví narozeniny Walter White?  

Skoro letní Výplach 

Honička týdne
Drona už si může domů koupit skoro každý. A kdo má nějaké ty filmařské ambice, ten se s ním pořádně vyblbne. Mít poloprofesionální záběry ze vzduchu dnes už zkrátka není problém, ale okouká se to. Droni však nabízí mnohem víc možností k vyblbnutí se. Třeba s jejich pomocí můžete předělat honičku z Hvězdných válek. A je skvělá!

Miniatury týdne
CGI je fajn, ale nic nemá na poctivou ruční práci. Když se parta truhlářů, architektů, malířů a sochařů sejde na place a vyrobí model obří přehrady, kus Středozemě nebo růžový hotel. A pak ho rozmlátí na kusy, nebo mu naopak s pomocí filmařů vdechnou život. Celkem by mě zajímalo, co se věcmi, které vidíte tady, děje, když natáčení skončí…

 

Idioti týdne
Dělat filmaře nebo spisovatele má jednu velkou výhodu. Můžete si to po letech vyříkat s lidmi, kteří vás kdysi štvali. Nelíbil se vám názor nějakého kritika na vaše dílo? Udělejte z něj hnusného mimozemšťana. Řval na vás producent? Pojmenujte podle něho jednoho z největších záporáků osmdesátých let, který chce navíc znásilnit vaši matku. Naštvete bývalého špióna a spisovatele? Můžete to dotáhnout až do bondovky! A to není zdaleka všechno, tyhle filmové postavy mají svůj předobraz ve skutečných lidech. A ti asi nemají moc radost.

 

Bradavice týdne
Harry Potter si momentálně dává pauzu, ale za pár měsíců se do světa J. K. Rowlingové vrátíme s Fantastická zvířata a kde je najít s Eddiem Redmaynem. Ale pokud byste chtěli ty pravé Bradavice, musíte si pustit buď předchozích osm filmů, a nebo si vyrazit do Warner Bros. Studia v Londýně, kde bude stát model. Oproti originálu má být sice čtyřiadvacetkrát menší ale pořád je to celkem působivý kousek.

 

Star Wars týdne
Obvykle, když máme ve výplachu nějakou infografiku, je to obrázek se spoustu čísel, z něhož se například dozvíte, v jakém filmu Arnold pozabíjel nejvíc lidí nebo kolik kdo vyhrál Oscarů. Tímhle způsobem se ale dají vyprávět i příběhy. Není to sice úplně jednoduché, ale jde to. Třeba u Star Wars.

 

Cannes týdne
Ačkoliv v posledních letech jde spíš o přehlídku šatů a slavných ksichtů, festival v Cannes je pořád absolutní špička. Nás v posledních letech zajímá spíš Toronto nebo Tribeca, ale to, co se přiveze do Francie, taky stojí vždycky za to. A v poslední dekádě to bylo dost zajímavých filmů.

Rytíř týdne
Je spousta herců, u nichž jsme rádi, že se z Hollywoodu tak nějak potichu vytratili. Jedním z nich je Martin Lawrence, který mimo Mizerů nenatočil snad nic, na co by se dalo koukat. Jeho komedie Černý rytíř, ve které se octne ve středověku a dělá tam legraci, byla zábavná asi problémy tweety Jiřího Ovčáčka a stejně tak světu přínosná, ale když se to sestříhá s Hrou o trůny, tak se na to koukat celkem dá. 

 

Narozky týdne
Bryan Cranston oslavil šedesátiny. A protože je to sympaťák, má spoustu slavných kámošů a překvapivě i dost velký smysl pro humor, asi ocenil, když pro něj připravil večírek Jimmy Kimmel. Ve stylu pořadu My Super Sweet 16, ve kterém puberťačky dostávaly první auta a bulely, protože žlutá výzdoba nebyla tak žlutá, jak si představovaly. A Cranston si to užil.

 

Animák týdne
Patrick Osborne dostal za svůj animovaný kraťas Feast Oscara, vidět jste ho mimochodem mohli v kině před Velkou šestkou a tenhle příběh o vztahu člověka a jeho psa vyprávěný skrz žrádlo byl parádní. Svůj další film natočil Osborne pro virtuální realitu, ale díky Google 360 si jeho Pearl můžete užít i normálně. A zase to stojí za to.

 

Duel týdne
Comicsovou bitku z posledního Výplachu vyhrál Captain America: Občanská válka, alespoň v době sčítání hlasů měl nejvíc hlasů a i lehký náskok. Druhý byl Batman v. Superman a třetí X-Meni, respektive čtvrtí, když do hlasování započítám i pokus procpat tam seriálového Daredevila.

 

Dnes se podíváme na začínající letní sezónu. Pár hitů už je venku, nás by ale zajímalo, který z letních blockbusterů letos v kinech podle vašeho názoru vyhoří. Adeptů je dost, tak napište názvy filmů a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace