Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lovec propadl, kina drtí hity od Disneyho


ikona
Cival
charlize theronchris hemsworthdisney
Jak dopadla hvězdně obsazená fantasy? A jak vysoko už řádí Kniha džunglí? 

Všichni jsme to tušili a taky to přišlo. Sněhurka bez Sněhurky propadla. Universal se po superúspěšné loňské sezóně vydatně napájí z kalichu hořkosti, protože po pár lehkých zklamáních přichází vyložený pád na držku - kvůli fantasy Lovec: Zimní válka. A znovu je u něj Chris Hemsworth, který když by neměl Thora, byl by prohlášen za kasovního smolaře první třídy.

 

Komerčně totiž jen v nedávné době shořeli Rivalové, Hacker i V srdci moře. Vedlo se, nepočítáme-li marvelovky, jen Sněhurce a lovci. Universal tak zbystřil a ve snaze mít vlastní fantasy sérii, rozhodl se pro návrat do pohádkového světa a oživení dvou (zdánlivě?) nejdůležitějších postav. Možná ale lákadlem nebyla ani zlá čarodejnice Charlize Theron, ani Hemsworthův lovec, ale... Sněhurka Kristen Stewart!

Mnohem spíš ale byla tahle klasická látka prostě lákavější a líp vábily i skvělé trailery, které vypadaly opravdu rozmáchle. Výborné ohlasy měl i samotný film. Tohle všechno ale u dvojky zmizelo a jen fešné dámské posily Emily Blunt a Jessica Chastain zázrak nezmohly.

TRŽBY FILMŮ CHRISE HEMSWORTHA

Výsledkem tak je razantní propad tržeb - z původních startovních šestapadesáti milionů na potupnou dvacku. Takhle se fantasy série fakt nenakopává. Spíš se takhle zahánějí velké oči a plní se slzičkami...

Chris Hemsworth už možná panikaří, v Universalu by ale neměli – chce to sérii odepsat a chlácholit se tím, že svůj účel jednou splnila a podruhé to díky zámořským tržbám tak strašná trága nebude. A kovat hity jinde...

 

Filmová nabídka je jinak z blockbusterového hlediska výjimečně nabitá. I když je jaro, střídá se nám tu jeden velký projekt za druhým. Nejvíc z toho těží Disney, jemuž se v podstatě v čele dolarových dostihů střídají samí elitní koníci – tři týdny před náletem Iron Mana s Capem stihla takhle naplno vytěžit trh Kniha džunglí. Ta pokračuje ve skvělé výkonnosti a chvatně letí za miliardou. A už je v půlce!

TRŽBY NOVÝCH HRANÝCH VERZÍ KLASICKÝCH DISNEYOVEK

První příčku nebylo těžké obhájit, protože Favreauovo digitální dobrodrůžo si dál vede skvostně. Při střídmých propadech o 41% si připočetlo dalších 60 milionů, čímž se vyšplhalo už na 191 mega jen z Ameriky. Tady se třese i čtyřstovka… Celosvětové zisky jsou ale dokonce na kolosálních 528 milionech, což znamená, že Disneyho továrna prostě dál dokonale frčí.

Ještě víc klasik se dočká nového kabátku, ještě víc rodinných oddychovek udeří na diváky a Jon Favreau nebude mít pár let po rozpačitém loučení s Iron Many a megapropadáku Kovbojové a vetřelci rozhodně o další zakázky nouzi.

 

Disney tím ale rozhodně nekončí. Za solidně přijatou černošskou komedií Barbershop: The Next Cut s Icem Cubem, která si přepočítává aktuálně 36 melounů, se totiž hlásí animovaný megahit Zootropolis. V Americe je díky dalším šesti milionům na 316 a celosvětově je na úžasných 907 míčích. Miliarda je už fakt blízko. Klobouk dolů.

Shodný propad oproti minulému týdnu mají komedie The Boss a megacomicsárna Batman v Superman, na pátém a šestém místě příznačně se šesti, resp. pěti miliony. Oba filmy zaostaly za očekáváním, novinka Melissy McCarthy ale byla násobně levnější a nečekal se od ní blockbuster sezóny. Snyderův snový projekt měl mnohem větší očekávání, takže aktuální zpomalení na 851 milionech celosvětově Warnery moc netěší.

 

Účast v top desítce si pak ještě zopákly oldschoolová thrillerová slabota Criminal, romantický sequel Moje tlustá řecká svatba 2 a kladně hodnocené válečné drama Eye in the Sky. Z novinek se mezi ně vklínila nezávislá komedie Compadres, které stačilo i 1,3 milionu na trumfnutí ambiciózní novinky Tomů Hankse a Tykwera A Hologram for the King. Ani jeden z těchhle dvou ale nevytěžil čtyři stovky kin úplně naplno...

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se budou prát kočičí akčňák Keanu, romantický doják Svátek matek a animák Ratchet a Clank.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace