Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pozvánka: Academia Film Olomouc


ikona
Sam.Vimes
academia film olomoucafo
Přijďte se podívat na spousty výborných dokumentů, přednášku o fyzice v comicsech nebo si v kině zopakovat nové Star Wars! 

Už příští týden (19. - 24. dubna) se vrací další ročník Academia Film Olomouc (AFO), festivalu populárně-vědeckých filmů a popularizace vědy. AFO každoročně nabízí projekce spousty současných vědeckých snímků i fascinující přednášky domácích i zahraničních hostů (viz třeba hvězdy loňského jubilejního ročníku, fyzik Lawrence M. Krauss a evoluční biolog Richard Dawkins). V rámci doprovodného programu pak dojde i na výstavy, interaktivní instalace, koncerty nebo projekce blockbusterů.


Letos se můžete těšit třeba na dokument Zastavte vymírání (Racing Extinction) od oscarového Louieho Psihoyose nebo na programové bloky o hlubokém vesmíru, architektuře, epilepsii či vědě v popkultuře. Přednášky chystají Douglas Vakoch, člen Institutu pro hledání mimozemské inteligence, vědec James Kakalios, který se ve volném čase zabývá fyzikou v superhrdinských comicsech, nebo holandský architekt a režisér Jord den Hollander, jenž ukáže, že k sobě architektura a film mají blíž, než se zdá. Co se bude dít na velkém plátně? Na tom si můžete zopakovat Zemeckisův Kontakt, nového Šíleného Maxe nebo sedmé Star Wars. Případně si zkuste zajít na některý z večerních koncertů, program toho zkrátka nabízí víc než dost. Pro vstup je potřeba jen akreditace, která je jako tradičně zdarma.

Na záznam z loňské společné debaty Richarda Dawkinse a Lawrence Krausse se můžete podívat tady.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace