Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batman se Supermanem zlámali kasovní rekordy!


ikona
Cival
batmanbatman vs supermanbatman vs. supermanbatman/supermansupermantržbyzack snyder
O kolik trumfly dvě ikony hrdiny Marvelu? 

Zlatá comicsová éra pokračuje. Superhrdinské blockbustery dál jako žánr komerčně vzkvétají - a to v jakoukoliv roční dobu. Jako by nestačilo, že se Deadpool stal trhákem letošní zimy a že marvelovská Občanská válka velkolepě otevře letní sezónu už na konci dubna... navíc i Velikonoce zcela dle předpokladů ovládl Batman v Superman.

Roky připravovaný souboj dvou největších comicsových ikon měl o kasovní úspěch předem postaráno. Nejslavnější hrdina s eSkem na hrudi dostal k ruce temného rytíře, z něhož Nolan ukoval miliardového geroje, takže stamiliony by se přihrnuly, i kdyby spolu ti dva akorát jezdili dvě hodiny na řetízkáči. Proto se Warneři odvážili k přesunu termínu z našlapaného léta na Velikonoce a vyplatilo se jim to.

 

Pryč jsou totiž doby, kdy se na popcornové megafláky lítalo jen v létě, plus na jeden dva kousky okolo Vánoc. Síla blockbusterů je tak mocná, že jakýkoliv volný den, kdy se může chodit hromadně do amerických multiplexů (Valentýn, Díkuvzdání, prodloužené víkendy a samozřejmě i Velikonoce, kdy děcka neposedávají ve škole), zvládne uživit hollywoodský monstrprojekt, jenž samozřejmě nemá mimo léto ani tak hlučnou konkurenci...

NEJVĚTŠÍ PRVNÍ VÍKENDY HISTORIE

Z téhle perspektivy je 424 milionů celosvětově utržených o prvním velikonočním víkendu parádních. Jde o nejúspěšnější superhrdinský start všech dob, i nad oběma miliardovými Avengery, takže účetní od Warnerů se nemají čeho bát ani při oficiálním rozpočtu přes čtvrt miliardy. I díky úctyhodným 27 milionů z půlnočních projekcí přilítlo jen z Ameriky 170 milionů, což je pro změnu největší neletní ovtírák historie. Samá pozitiva.

NEJVYŠŠÍ JARNÍ OTVÍRÁKY

 

Na druhou stranu Warneři vsadili na Batman v Superman maximální možné sázky a během let zainvestovali rekordní sumu do marketingu, tak aby z nich jejich potenciálně nejsilnější projekt udělal znovu prvního či druhého nejmocnějšího hráče Hollywoodu. A to se nepovede. Snyderův blockbuster totiž není přijat zdaleka tak pozitivně jako marvelovky nebo Batmani od Nolana či Burtona. A i když dokonale obstojí jako merchandisingová vábnička pro malé kluky, kteří najednou můžou nakupovat mnohem víc figurek a objevovat šiři comicsového univerza od DC, jako základní stavební kámen nového filmového vesmíru Batman v Superman projde jen s velkými výhradami.

TRŽBY FILMŮ O BATMANOVI

Proto nečekejme kdovíjakou kasovní výdrž téhle novinky, ani si nemysleme, že s angažmá Zacka Snydera u Justice League budou všichni u Warnerů zcela spokojeni. Naopak se hodně nadějí bude upírat k Ayerovu Sebevražednému oddílu, k sólovce Wonder Woman a k Aquamanovi Jamese Wana, aby napravili pošramocenou reputaci DC. Hegemonie Warnerů nad mocným Disneym s jeho Star Wars a marvelovkami, nad Deadpoolem nakopnutými Foxy a nad loni triumfujícím Universalem tu ale ani v nejmenším nehrozí... 

TRŽBY FILMŮ O SUPERMANOVI

 

Na druhé příčce, byť s ohromným odstupem, si dál skvostně vede Zootopia. Parádní rodinná oddychovka je animákem jara a střemhlav letí k miliardě. Disneyovská trefa má na kontě už globálních 700 milionů! Amerika při tom chvatně přihazuje pod kotel každý den, protože Zootropolis - město zvířat tu jen o víkendu přisypalo dalších 23 milionů a celkově už přepočítává 240 mega. Luxus!

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ANIMÁKY V KINECH

Studio Universal se po loňské krasojízdě musí cítit trochu v tísni, osmnáctimilionový start jejich nového romantického želízka Moje velká tlustá řecká svatba 2 mi ale přijde ještě OK. Jasně, před čtrnácti lety šlo o nenápadný romantický megahit z produkce Toma Hankse, jenž po troškách nasbíral neskutečných 241 milionů dolarů (ani se neptejte, kolik by to znamenalo s ohledem na inflaci dnes). Dvojka ale furt bude slušnou romantickou žánrovkou, co si na sebe i při padesátimilionových tržbách vydělá... holt měli sequel vyrobit o nějakých dvanáct let dřív! 

Výborné výsledky pak má i náboženská verbovačka Miracles from Heaven, která stála jen třináct milionů, už teď jich má na ale kontě 34. Nepotřebujete kdovíjak úžasný film, ani hlasitou kampaň: Když zabrnkáte na tu správnou bohabojnou strunu, do garáže hned samo naskočí pár nových naleštěných kár...

Nejrychleji z top tenu vyklízí pozice třetí díl young-adult série Divergence s názvem Aliance. Dvoutřetinový sešup bolí a stejně tak průběžných 46 milionů. Dohromady se světem to sice dělá 118 mega, i to je ale daleko pod očekáváním. Není divu, že studio Lionsgate v reakci na to škrtá ve scénáři posledního dílu, tak aby se ušetřilo na jeho rozpočtu...

Víkendové výnosy pokračování Monstra 10 Cloverfield Lane klesly o polovinu, aktuálních 56 milionů jen z Ameriky je ale pro tenhle napínák velmi fajn. 

Opravdovým vytrvalcem je tak až Deadpool, jenž vlastně odolal i náletu mnohem slavnější a silnější konkurence a pořád si jede to svý. Momentálně hlásí 350 milionů z Ameriky a třičtvrtě miliardy celosvětově! Pecka!

 

 

Za třímilionovým Pádem Londýna se o každý dolar perou dva nezávisle distribuované snímky s postaršími dámami: Jednak komedie Hello, My Name Is Doris se Sally Field, a pak i válečné drama Eye in the Sky, kde oscarové Helen Mirren sekunduje nebožtík Alan Rickman a nejmodernější vojenské technologie.

A mimochodem, Čínu plenící Revenant už slaví půlmiliardu celosvětově! 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden můžou kina dál ničit oba okostýmovaní srandisti, protože do distribuce jde jen náboženská bizarnost God´s Not Dead 2 a černošská komedie Meet the Blacks.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (68)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace