Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spectre stále na špici, láme rekordy v Asii


ikona
Cival
007tržby
Kolik přisypal Bond, kolik chilští horníci a co vyžebral Snoopy? 

James Bond rozhodně neprožije chudé Vánoce. Svou marketingovou a merchandisingovou sílu zvládl ukázat a teď srdnatě bojuje i v kinech. Na Skyfall to sice nestačí, ale pořád se Daniel Craig v rámci své čtvrté štace ukazuje ve výkonnosti, o jaké na začátku své kariéry nemohl ani snít.

Díky přísunu dalších 35 milionů dolarů úpřepočítává 130 mega z Ameriky - je to sice o třicet melounů míň, než kolik mělo v ten samý moment megahitové Skyfall (a že to byla nějaká trvalka), ale při téhle výtěžnosti půjdou americké tržby v klidu přes 200 milionů dolarů a ještě výš.

 

Bond si tak v pohodě jistí první pozici, a to i na celosvětové úrovni. Tam mu vydatně píchlo skoro padesát milionů z Číny, které si agent 007 ledabyle připsal za jeden víkend. Žádný hollywoodský 2D flák nebyl úspěšnější, ani předchozí bondovka, což se na kontě hnedka musí chvályhodně projevit.

TRŽBY BONDOVEK

Čína se jako trh pořád extrémně dynamicky rozvíjí, nové možnosti se nám ukazují ne každý rok, ale každý měsíc, a při velikosti toho trhu to logicky znamená i časté přepisování místních maxim, jež dovedou i v globálním kontextu vzít vítr z plachet. Spectre z toho rozhodně bude těžit, protože se díky tomu zvládlo vyšplhat už na 550 milionů dolarů celosvětově po deseti dnech. Teď bude ale důležité, jak moc s ním zamává finále Hunger Games.

 

Druhé místo s podobným klidem jistí Snoopy. Animák, do kterého logicky dorazil i Charlie Brown, se v amerických kinech bez problémů etabloval. Při poklesu zisků o 45% si připsal dalších 24 milionů a aktuálně díky tomu hlásí 82 mega. Ve zbytku světa se na pořádný rozjezd teprve čeká, neradno ale sympaťáka Snoopyho podceňovat...

Naopak jsem nepřeceňoval vánoční ansámblovou komedii Love the Coopers, která do českých kin vstoupí pod tuctovým názvem Trable o Vánocích. Ta od první chvíle nevypadala na kdovíjaký hit. Distribuční společnost CBS ani tentokrát nepřekročila svůj stín a potenciální pohodu pro celou rodinu zpeněžila jen za osm milionů o prvním víkendu. Žádné překvápko, slabota. I když tenhle typ filmů v distribuci vydrží nadstandardně dlouho, s fajnovým hereckým obsazením se asi daly udělat i lepší kousky...

 

Stále na výsluní se hřeje Marťan. Sci-fi Ridleyho Scotta se pořád vzpírá konkurenci a při náramných čtvrtinových poklesech tržeb si v klidu jistí čtvrtou příčku kasovního žebříčku. Čerstvých šest melounů tlačí zámořské tržby na 207 milionů, globálně pak 477. Moc hezký výsledek.

S pěti miliony odstartovalo pouť kiny drama The 33. Recenze jsou ovšem bohužel jen o fous lepší než u hejtovaného Love the Coopers, takže Banderas a spol. si na nějaké oscarové hody můžou nechat zajít chuť. Patetické drama podle skutečných událostí sice nabídne dost slziček, k vychutnání nám ale bude bohatě stačit jen televizní obrazovka.

 

Po čtyřech milionech si pak připsaly dvě sympatické podzimní trvalky: Bláznivá Husí kůže aka Goosebumps s Jackem Blackem je na 73 milionech, Spielbergovo chválené retrodrama Most špiónů jich má momentálně 61 a těší se na sezónu nejrůznějších cen.

Do desítky se ještě nějakou neskutečnou haluzí vešel bollywoodský muzikál Prem Ratan Dhan Payo s dvoumilionovými tržbami, za ním ještě animovaná hitovka Hotel Transylvánie 2 a rozpačitá fantasy Poslední lovec čarodějnic.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zválcuje kina finále Hunger Games. Z uctivé vzdálenosti na to budou dohlížet bláznivá buranská vánoční komedie The Night Before se Sethem Rogenem a drama The Secret in their Eyes s Nicole Kidman.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace