Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

12 věcí, které nám odhalil trailer Warcraftu


ikona
do_Od
mz skalpelwarcraft
Jedna z největších nadcházejících fantasy pod fandovským drobnohledem! 

Většina fanoušků už asi ani nevěřila, že by se toho mohli ještě někdy dočkat. Vždyť původně byly práce na filmovém Warcraftu oznámeny někdy v roce 2006. O dva roky později ale ještě stále nebyl hotový ani scénář. V roce 2009 pak byl na pozici režiséra najat Sam Raimi a všichni tak nějak doufali, že se celá produkce konečně rozjede. Blizzard ale stále odmítal scénáře a tak v roce 2012 Raimi kvůli svému harmonogramu celý projekt opustil. Teprve v roce 2013, kdy se projektu chopil Duncan Jones, režisér filmů Source Code a Moon a hlavně hrdý fanoušek herní série, se věci konečně začaly hýbat kupředu.

 

Obraťme list, píše se rok 2015 a my už známe oficiální datum premiéry. To se nakonec díky starým známým z předaleké galaxie posunulo až na 9. června, 2016. První Warcraft ponese mimo USA podtitul Začátek (The Beginning) a rozpočet se podle prvních odhadů pohybuje kolem pouhých 100 miliónů dolarů (pro porovnání, každý díl Hobita stál 200-250 milionů). První trailer ale přesto ukazuje, že se i za malé peníze dá natočit hodně muziky. A o čem že to album vlastně bude?

Film nám představí hlavně události první hry Warcraft I: Orcs & Humans. V té době ale ještě technologie nebyla natolik pokročilá, aby tvůrcům umožnila odvyprávět vše tak, jak by si nejspíš přáli, a proto se scénář inspiroval i knihou Poslední strážce, která tohle období popisovala především z lidského úhlu pohledu. Film tak byl ultimátní možností, jak se ještě jednou vrátit na začátek, vzít to nejlepší, co se za ta léta dalo dohromady, a vytvořit na základě toho ucelenou a finální verzi prvního střetu mezi královstvím lidí a hordou orků, kteří se jednoho dne záhadně ocitli ve světě Azerothu. No a já si teď dovolil sepsat pár řádků o tom, co všechno jsme se z prvního traileru filmového Warcraftu vlastně dozvěděli.

 

ČLÁNEK OBSAHUJE MÍRNÉ SPOILERY!

1. Magusova věž a létající Dalaran

Dlouhé roky vládl na Azerothu mír. Něco se ale blíží. A necítí to jenom Anduin Lothar v podání Travise Fimmela, tuší to i mocní mágové z kouzelného města Dalaran, kteří se rozhodnou vyslat mladého a nadějného čaroděje Khadgara (Ben Schnetzer), aby vyhledal tajemného Medivha (Ben Foster), pána Karazhanské věže. Ten jediný totiž vládne takovou mocí, aby dokázal najít odpovědi na otázku, kdo stojí za temnými silami, které náhle usilují o Azeroth.

 

 

 

2. Zelená je špatná

Asi už jste si všimli, že ta část orků, co je hnědá, spíš kecá, zatímco zbytek, tedy většina, co je zelená, spíš vraždí. Tenhle zásadní rozdíl je zapříčiněn jistým nápojem, který byl orkům nabídnut ještě předtím, než prošli temným portálem na Azeroth, kde jim byla slíbena nová země, nové války a nový život. Tedy vše, po čem správný ork touží. Jako všechno, i tenhle drink měl však svou cenu. Nepřipravení vojáci v tomhle případě nemají žádnou šanci. Ledaže by je někdo na poslední chvíli stačil zachránit. Třeba někdo, kdo z rukou vysílá ohnivé koule?

 

 

3. Král lví srdce

Dominic Cooper je možná na první pohled příliš mladý na to, aby hrál nějakého krále. Jenže princi Llanovi bylo dvacet let, když se stal králem a většinu svého dospělého života strávil bojem s orky. Jakmile se objeví první zprávy o tom, že na jeho lid útočí jakási přerostlá monstra se zelenou kůží, instinkt mu bude velet ihned vyrazit do boje a potrestat ty, kteří za to nesou odpovědnost. A v čele jeho družiny nebude stát nikdo jiný než hlavní lidský hrdina celého filmu, Anduin Lothar. Mimochodem, Llanova žena Taria (Ruth Negga) nevychází z žádné předlohy a byla sepsána speciálně pro tento film.

 

 

4. Všude dobře, jenom doma ne

Draenor, původní svět orků, umírá. Došly jim přírodní zdroje a jediná možnost, jak se zachránit, je přistoupit na drsnou dohodu s nejasným spojencem. Většina orkských klanů s tímhle nebude mít problém, najde se ale jeden, který si tak jistý nebude. Durotan (Toby Kebbell), náčelník klanu Frostwolf (viz obrovský vlk po jeho boku), se bude zpočátku snažit přesvědčit ostatní, že tohle není ta správná cesta. Teprve ve chvíli, kdy nebude mít na výběr, projde Temným portálem a ve snaze zachránit svůj lid (a především svého syna) se pokusí s lidmi vyjednat mír. Tahle linka se v hrách ani románech neodehrála, Jones nicméně tvrdí, že ji začal psát ještě předtím, než v kině viděl Úsvit planety opic.

 

5. Ze hry rovnou do filmu

Na dalším záběru je asi nejlépe vidět, s jakým nadšením pro detail tvůrci na jednotlivých scénách pracovali. Orkové samozřejmě ujdou slušnou štreku, než se dostanou k prvním lidským osadám a teoreticky i prvnímu krveprolívání. Tady Durotan a jeho kámoš Orgrim Doomhammer (Rob Kazinsky) sledují oblast zvanou Westfall, která je v plamenech. Na pravé straně můžete na poli spatřit obřího mechanického strašáka, se kterými se hráči setkávají už někdy kolem jedenáctého levelu. Míra detailů je obdivuhodná, ale stejně... Get a life, Duncan!

 

 

6. Dva orkové a nemluvně

Důvod, proč se právě tohle zelené mimčo objeví v ukázce hned dvakrát, nejspíš většině normálních lidí uniká. Vysvětlím. Jedná se o Thralla, budoucího osvoboditele orků a náčelníka Nové Hordy. Tenhle fešák bude o pár desítek let později jednou z nejsilnějších bytostí na Azerothu a pokud se dočkáme i dalších filmů, jimiž by právě on měl být hlavním hrdinou, je asi fajn, že ho budeme mít možnost poznávat už od útlého dětství. Jeho matka Draka (Anna Galvin) prý měla během přepisování scénáře a především natáčení tak silnou přítomnost, že se z ní stalo jedno z nejpříjemnějších překvapení filmu. Co jí donutí poslat malého Thralla na projížďku po řece? A kde je v tu chvíli asi Durotan?

 

 

 

7. Stormwind City

Sídlo krále Llanea a budoucí hlavní město Aliance. Tenhle záběr je perfektní hned v několika ohledech. Když začneme pozadím, tak v něm můžete spatřit žlutá pole Westfallu (odkud přicházejí orkové) spolu se zelenými lesy Elwynn Forestu (tedy hlavní domoviny lidí). Samotné město je pak stejně jako ve hře rozdělené do několika distriktů včetně mořského přístavu, katedrály nebo královské pevnosti. Spousta lidi nicméně zapomíná na to, že se tomuhle Stormwindu také přezdívá „starý.“ Proč? Na to si budete muset počkat až do filmu.

 

8.  Napůl ork, napůl člověk

O tom, že je Warcraft čistokrevná fantasy plná magie, asi není třeba nikoho přesvědčovat. Pokud vám zde připadá něco nepřirozené, pak je to tím, že to nepřirozené je. První trailer zatím nabídl pouhé útržky, ale minimálně ta prapodivně sličná, bledě zelená žena s dýkou za opaskem a utrápeným výrazem stojí za zmínku. Garonu (Paula Patton) objevil Gul’dan (Daniel Wu), černokněžník (a hlavní záporák), který jí mučil a týral, dokud mu absolutně nepodlehla. Nyní slouží jako most mezi lidmi a orky, aniž by přitom patřila k jedné, či druhé straně. Je to rozpolcená bytost plná vnitřních konfliktů, jejíž linka by ve filmu mohla patřit k tomu nejlepšímu. Navíc to vypadá, že mezí ní a Lotharem vzniká jakýsi románek? Tohle má potenciál zamotat hlavu nejednomu fanboyovi.

 

 

9. Kladivo zkázy a ork proti orkovi

Když se vrátíte k orkovi z prvního obrázku, zjistíte, že je to ten stejný, který stojí vedle Durotana na obrázku z Westfallu. Jmenuje se Orgrim Doomhammer a jeho role by během filmu měla mít značně rostoucí tendenci. V té jedné jediné větě, kterou v traileru pronese, mimochodem zazní krutá pravda. Orkové žijí pro válku. A jestli ta válka znamená zaútočit na jiný neutrální klan, tak budiž. V přepadeném táboře, skrz který se v noci prohání rozzuření orkové, hoří modrobílá vlajka klanu Frostwolf. Durotanovo spolčování s lidmi se tedy ostatním klanům zjevně nebude příliš zamlouvat.

 

10. Tajná schůzka nebo rande naslepo?

Durotan si přesto hodlá zahrávat a za pomoci Garony se dostane do přímého kontaktu s lidmi na druhé straně. Tady máme téměř kompletní zastoupení světlé strany: Krále Llanea, Lothara, Garonu i Durotana. Otázkou je, co asi právě dělá ta temná strana. Jako vždy, fandové si mohou povšimnout easteru eggu v podobě prskající Blackrock Mountain v pozadí. O pár let později velice osudového místa pro jednoho ze zúčastněných.

 

 

11. Temná strana

Nyní je čas si říct, proti komu vlastně budou hrdinové filmu stát. Jak mezi orky, tak mezi lidmi, se ke smůle všech najdou tací, kteří za každou cenu touží po válce. Za lidi to bude pravděpodobně tento neznámý vojenský generál (můj osobní tip je jistý admirál, který - řekněte, až vás to začne štvát - o pár let později vedl námořní bitvy proti Hordě za Druhé války a svou nenávistí k orkům byl doslova proslulý). Na straně orků to pak bude jednoznačně Gul’dan, kterého můžete spatřit jen velmi krátce v záběru, ve kterém dostává po tlamě od Durotana (1:29), a také Blackhand (Clancy Brown) přezdívaný Ničitel. Jeho roli snad moc popisovat nemusím.

 

 

12. Bitva dvou armád

A jsme u konce. Vypustil jsem několik extrémně spoileroidních záběrů, které bych jednoduše nedokázal popsat, aniž bych prozradil významnou část děje, a tak se konečně ocitáme u scény s gryfonem a střetem obou armád. Bitev bude samozřejmě dost, ale tahle by měla být tou největší a nejimpozantnější z nich. Odehrává se pod Temným portálem, kam jsou orkové postupně zahnáni a následně se spustí ohromná mela s překvapivým koncem. Podle všeho to bude dost efektivní, ale co se emocionálního cliffhangeru a samotného závěru týče, ten by se měl přece jen odehrát na jiném místě a o něco později. Kdo se tedy obává, že si právě přečetl celý film, můžete zůstat v klidu. Odhalil jsem skutečně minimum, stejně jako samotný trailer, který je v jádru spíš představující, než že by vykládal na stůl nějaké trumfy. Na ty si bohužel budeme muset ještě pár měsíců počkat. Prozatím můžu říct jen to, že mají tvůrci po odprezentovaném materiálu i nadále moji plnou důvěru.

 

 

Čím trailer Warcraftu nejvíc zaujal vás? Dejte vědět v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace