Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zaklínač míří do kin


ikona
Mr. Hlad
witcherzaklínač
Evropská fantasy klasika se po knížkách a počítačových hrách snad konečně dočká i důstojného filmu. 

V Evropě a v Česku byl Zaklínač vždycky hodně známá značka a fandové fantasy ho mají rádi dodnes. Na západě se ale prosadil pořádně až díky počítačovým hrám, které se zatraceně povedly. Spisovatel Andrzej Sapkowski má určitě radost. A teď asi ještě větší, protože se Poláci konečně dokopali k tomu, aby zaklínače a zabijáka monster Geralta poslal do kin. Jednu verzi už jsme tu sice měli, o filmu a seriálu z roku 2001 se ale v dobré společnosti nemluví. Tohle by nicméně mělo být mnohem zajímavější.

 

S premiérou se počítá už na rok 2017 a celý projekt má na starost Sean Daniel, jenž má na svém kontě poslední Mumii a chystaný remake klasiky Ben Hur. Scénář napíše Thania St. John, která pracuje na seriálech jako Grimm nebo Chicago Fire, a bude vycházet nikoliv z románů, ale z povídek Zaklínač, Menší zlo a Poslední přání. O tom, kdo by si měl Geralta zahrát, se zatím nerozhodlo. Režii ale dostane na starost velice talentovaný Polák Tomasz Bagiński, jenž byl za krátký film Katedrála nominovaný na Oscara. Film by navíc měl být prvním v plánované sérii a navazovat by na něj měl i televizní seriál. Tak doufejme, že si to tvůrci tentokrát pohlídají líp než posledně.

--- 

Vytáhni v hospodě: Jak už bylo napsáno výše, obsazení zůstává zatím neznámé. Ale ten Mads Mikkelsen by se nám tam fakt líbil.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace