Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 věcí, kterých jste si nevšimli v traileru Star Wars


ikona
KarelR
star wars
Seznamte se s "novou Hvězdou smrti". 

Pokud už jste nový trailer Star Wars viděli víc než desetkrát, nebojte se... nejste v tom sami! J. J. Abrams na nás vysypal kupu nových záběrů, z nichž se dá odvodit kupa nových informací, takže si je pojďme projít. Určitě nestihneme všechno a pokusím se vyhnout těm zásadnějším spoilerovým tématům. Pevně tedy doufám, že někdo nebude v diskuzi trvat na opaku, protože už takhle je toho na internetu až až.

 

1) Rey žije v AT-AT

Podle uniklých concept artů to kdysi vypadalo, že Rey (Daisy Ridley) žije na planetě Jakku, kde sbírá trosky dávných imperiálních strojů. Nový trailer tuhle teorii potvrzuje, stejně jako to, že Rey bydlí přímo v padlém AT-AT. Na první pohled se jedná "Lukea" tohohle příběhu, Rey je ale zároveň schopná pilotka, která bohužel rezignovala na to, že v životě něco dokáže. Takže kdo ví, jak to s ní nakonec bude. Jistě zatím víme jen to, že její život změní pouštní setkání s Finnem.

 

 

2) Finn nosí Poeovu bundu

Je Finn (John Boyega) vlastně stormtrooper? Doteď o tom nepanovalo mnoho pochybností, z nového traileru jde ale vysledovat i něco trochu jiného. Finn se totiž očividně zná s Poem Dameronem (Oscar Isaac), kterého v traileru mučí samotný Kylo Ren. Ačkoliv se předpokládalo, že film začne Finnovým přistáním na Jakku, osobně bych tipoval úvod na lodi Prvního řádu, na které se Finn a Poe zřejmě potkají a Finnovi se z ní podaří uprchnout v přestrojení. Pod brněním přitom bude mít Poeovu bundu, což by vysvětlovalo jejich setkání na základně Odboje, při kterém Poe poplácá Finna po rameni.

 

 

 

 

 

 

3) The Knighs of Ren

Minimálně Poe by tak měl od začátku znát hlavního záporáka, Kylo Rena (Adam Driver). Ten definitivně potvrdil, že hodlá naplnit misi samotného Dartha Vadera. A poprvé se ukázal ve společnosti svých kumpánů, "Rytířů Renu". Tahle parta hic ulítává na odkazu sithů, kteří by ji mohli i potají řídit (skrz nejvyššího vůdce Snokese, kterého hraje Andy Serkis). Očividně ale nejde o jediné milovníky starých příběhů.

 

4) Han Solo je nový Obi-Wan Kenobi

Pamatujete si na Epizodu IV, v níž Obi-Wan Kenobi vyprávěl o dávných časech magické Síly, temné strany a rytířů Jedi? A jistý mladý pilot mu vmetl do tváře, že to jsou jenom přeludy a že je nejlepší mít u pasu blaster? Tak tenhle rebel nám teď přeběhl do mentorské pozice, v níž Rey a Finnovi potvrzuje, že všechny ty historky vážně nejsou jen dávné výmysly. Zatímco Obi-Wan měl na krku prodlevu 17 let, Han si od poslední velké bitvy odžil rovnou tři dekády. A jelikož je Luke bůh ví kde, je holt novým Obi-Wanem on.

 

 

5) Základna Starkiller

Spekulacím kolem Lukea se tentokrát vyhneme, oficiálně se o něm stále neví zhola nic. Premiéru si ale konečně odbyla základna Starkiller, nová ničivá superzbraň První řádu. Ledová planeta, do které je vytesaná, se představila už na plakátě. A ačkoliv v traileru není žádný megazáběr, Džej Džej do něj roztrousil pár epických záběrů z finální (?) bitvy. Všimněte si hlavně velkých "zákopů". I tady se bude vzpomínat na Epizodu IV, tak doufejme, že všechno to odkazování nebude nějak přehnané. Už takhle je těch styčných budů až až...

 

 

Co na novém traileru nejvíc zaujalo vás? Ozvěte se v diskuzi, kdybyste ale chtěli hledět hodně dopředu (nebo čerpali z dost spolehlivých spekulací), radši to vezměte přes spoiler tag. Díky moc!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace