Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #315 o tanci a Návratu do budoucnosti


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo to umí nejlíp rozjet na parketu? Proč mluví Marty McFly jako kanál? A co dělají na nebi Star Wars?  

Prostě další výplach

Tanec týdne
Vzhledem k tomu, že v naší redakci může bez zbrojního pasu tančit asi jen KarelR, na parketu nás moc často neuvidíme. Ale dobře natočenou taneční scénu určitě umíme ocenit všichni. Vybrat tu nejlepší je ale zatraceně těžké, tak se do toho radši ani nebudeme pouštět. Ono těch povedených je totiž zatraceně hodně, jak dokazuje tenhle sestřih, v němž jich najdete rovnou stovku.

Rating týdne
Návrat do budoucnosti je film, který můžeme vidět kdykoliv. A taky ho komukoliv pustit, tahle sci-fi komedie se totiž musí líbit dětem, dospělým i důchodcům. Je to feel good, je to vtipné, hlavní hrdina je frajer a strašně to šlape. Co by se ale stalo, kdyby byl Marty McFly tak trošku hovado a mluvil jako dlaždič? A co kdyby Robert Zemeckis chtěl ze své klasiky udělat eRko?

 

Letadlo týdne
Hvězdné války tu budou už za pár týdnů a my se těšíme čím dál víc. A marketing nás pořád zásobuje novými informacemi a blbinami, jako jsou fotky hraček, nové plakáty a obrázky. No a teď došlo na letadlo. Opravdové. Boeing 787 s logem Hvězdných válek budete moci potkat v Jakartě, Mnichově, Vancouveru, Seattlu, Sydney nebo Pekingu už od února. Takže když budete mít cestu okolo, koukejte i nad hlavu.

 

Alternativní konce týdne
Když má film blbý konec, je to průšvih. Z kina pak člověk odchází s dost pitomou náladu a fakt, že to, co se dělo před závěrečnými minutami, byla pecka, ho víceméně nezajímá. Nebudu tu tvrdit, že Já, legenda, druhý Terminator nebo Rambo měli mizerné konce, ale je vidět, že sami tvůrci dost přemýšleli, jak svoje kousky uzavřít. Znalci filmů a lidé, kteří na blučkách a DVD poctivě projíždějí bonusy, asi tyhle alternativní konce znají, ale určitě stojí za to je napálit do výplachu a představit lidem, kteří o jejich existenci neměli ani tušení.

 

Město týdne
Co víte o Vancouveru? Že je v Kanadě, byla tam Olympiáda a hrají tam Canucks? Ale taky se tam točí filmy. A točí se jich tam zatraceně hodně. Vancouver totiž umí suplovat New York, Los Angeles i Chicago, což ovšem našinec moc nepozná. Teď si ale představte, co na to říkají místní. Spousta českých diváků se cynicky směje tvůrcům xXx, že Vranovský zámek umístili do hor (kdo to dělá, je dle mého názoru fakt idiot, protože na filmy nekoukáme kvůli tomu, aby v nich bylo geograficky všechno správně), ale ve Vancouveru by se asi zbláznili. Avšak vzhledem k tomu, že Kanaďani jsou prý fakt v pohodě, vyrovnávají se s tím mnohem snáž. Pokud stojíte o filmovou prohlídku města, stačí si kliknout.

 

Franco týdne
James Franco je magor. Hraje, píše, režíruje, učil na vysoké škole a v přípravě má asi tisíc filmů. A ještě stíhá dělat blbosti, třeba druhou řadu Making a Scene. Tentokrát se rozhodl spojit Sex ve městě a Perníkového tátu, dva seriály, které patří mezi klasiky, ale podobné si jsou asi jako Miloš Zeman a Nelson Mandela. A výsledek je stejně divný, jako zábavný.

Sledovačka týdne
Hra o trůny má teď sice pauzu a na další sérii si musíme počkat až do jara, ale vypadá to, že nebudeme čekat sami. Tahle fantasy sága totiž evidentně strhla i hrdiny kriminálky The Wire: Špína Baltimoru. Slavné drama o tom, že chytat dealery drog není ve skutečnosti zdaleka tak zábavné, jak nám naznačují filmy. A tak si při sledovačkách musí hrdinové krátit čas někdy i hodně nezvyklým způsobem.

 

Karty týdne
Co dělá filmový fanoušek, když mu vypnou proud a on nemůže čumět na filmy? Jde na procházku zjistit, jestli je příroda fakt tak zelená, jak se říká. A když je hnusně, musí si najít jinou zábavu. My osobně doporučujeme hazard. Ono s kartami může být celkem sranda a když máte přečtené svoje kámoš a zvládáte matematiku, dá se při pokeru přijít i na slušné peníze. A když budete mít navíc tyhle karty, geekové vám utrhají ruce.  

Remix týdne
Kirby Ferguson už pár let dělá videa, ve kterých ukazuje, že originalita sice možná není mrtvá, ale leží někde ve škarpě s vymlácenými zuby a propíchnutou slezinou. Všichni filmaři, muzikanti a umělci totiž kradou od svých předchůdců. Berou si, co se jim líbí, přidají něco svého a pak to pošlou do světa. Nic proti tomu, Tarantinovi to vyneslo dva Oscary, ale rozhodně stojí za to vědět, že Hollywood rád dojí cizí nápady na absolutní maximum a že třeba Hvězdné války můžou mít s nacistickým Německém společného víc, než se na první pohled zdá.

 

Duel týdne
Minulý duel, v němž jste vybírali nejlepší celovečerák Monty Pythonů, ovládl celkem s přehledem Život Briana. Dalo se to čekat, je nejfilmovější, obecně považován za nejlepší a je v něm Pijus Čůvus.

 

Dnes se podíváme mezi akční hrdiny, kteří už mají nějaký ten věk. Liam Neeson si bude ze svých drsňáků dělat legraci v akční komedii The Revenger, nás by ale zajímalo, jakého herce, co už má na krku šedesátku, byste rádi viděli v akční roli. A zkuste vynechat ty, kteří už si je vyzkoušeli, nebo se díky nim proslavili. Žádný Arnold nebo Pierce Brosnan. Svoje tipy pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace